Україна і світ
Як посмажити печериці з цибулею на сковороді: рецепт швидкий та простий
![](https://news.lviv-company.in.ua/wp-content/uploads/2025/02/pecheryczi-smazheni-z-czybuleyu-780x470.jpg)
Смажені печериці з цибулею – швидка та смачна у приготуванні страва. Готується дуже легко, а результат завжди апетитний.
Як посмажити печериці з цибулею на сковороді та що додати для смаку та аромату – читайте в нашому матеріалі.
Як посмажити печериці з цибулею
Щоб гриби мали апетитну скоринку, після випаровування рідини не накривайте їх кришкою та використовуйте достатню кількість олії.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- печериці – 400 г
- цибуля – 2 шт.
- сіль, перець – до смаку
- часник – 1-2 зубки
- олія – для смаження
Приготування:
- Промийте гриби та злегка обсушіть їх. Маленькі гриби можна залишити цілими, а середні й великі нарізати пластинками.
- Почищену цибулю наріжте півкільцями. Якщо ви не любите великих шматочків цибулі, наріжте її кубиками.
- У глибокій сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю та смажте до напівготовності. Потім збільште вогонь і смажте, помішуючи, ще 2 хвилини.
- Додайте до цибулі гриби, посоліть та поперчіть. Готуйте до випаровування рідини й потім ще 5 хвилин, додавши пропущений через прес часник.
Подавайте печериці з цибулею гарячими з картоплею, макаронами, гречкою чи просто як закуску.
Як посмажити гриби з цибулею: поради
- Спеції та приправи. Окрім класичного чорного перцю, чудово доповнять смак грибів прованські трави, сушений чебрець, мускатний горіх (на кінчику ножа) або паприка.
- Сметана. Додавайте її за кілька хвилин до завершення смаження для ніжнішого смаку.
- Соєвий соус. Підсилить смак грибів та надасть їм карамелізованого відтінку.
- Вершкове масло. Замініть частину олії на вершкове масло для багатшого аромату.
Експериментуйте зі спеціями й додатками, створюючи власні кулінарні шедеври. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-12 13:03:00