Україна і світ

Як посмажити печериці з цибулею на сковороді: рецепт швидкий та простий


Смажені печериці з цибулею – швидка та смачна у приготуванні страва. Готується дуже легко, а результат завжди апетитний.

Як посмажити печериці з цибулею на сковороді та що додати для смаку та аромату – читайте в нашому матеріалі.

Як посмажити печериці з цибулею

Щоб гриби мали апетитну скоринку, після випаровування рідини не накривайте їх кришкою та використовуйте достатню кількість олії.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • печериці – 400 г
  • цибуля – 2 шт.
  • сіль, перець – до смаку
  • часник – 1-2 зубки
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. Промийте гриби та злегка обсушіть їх. Маленькі гриби можна залишити цілими, а середні й великі нарізати пластинками.
  2. Почищену цибулю наріжте півкільцями. Якщо ви не любите великих шматочків цибулі, наріжте її кубиками.
  3. У глибокій сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю та смажте до напівготовності. Потім збільште вогонь і смажте, помішуючи, ще 2 хвилини.
  4. Додайте до цибулі гриби, посоліть та поперчіть. Готуйте до випаровування рідини й потім ще 5 хвилин, додавши пропущений через прес часник.

Подавайте печериці з цибулею гарячими з картоплею, макаронами, гречкою чи просто як закуску.

Як посмажити гриби з цибулею: поради

  • Спеції та приправи. Окрім класичного чорного перцю, чудово доповнять смак грибів прованські трави, сушений чебрець, мускатний горіх (на кінчику ножа) або паприка.
  • Сметана. Додавайте її за кілька хвилин до завершення смаження для ніжнішого смаку.
  • Соєвий соус. Підсилить смак грибів та надасть їм карамелізованого відтінку.
  • Вершкове масло. Замініть частину олії на вершкове масло для багатшого аромату.

Експериментуйте зі спеціями й додатками, створюючи власні кулінарні шедеври. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-12 13:03:00