Україна і світ
Масляна 2025: сім рецептів найсмачніших начинок для млинців
Масляну в 2025 році відзначають з 24 лютого по 2 березня. Всі хочуть здивувати родину оригінальними та смачними рецептами млинців.
Тому Факти ICTV підготували сім найсмачніших начинок для ваших млинців, які точно сподобаються гостям.
Грибна з сирним соусом
Вам знадобиться:
- 500 г печериць;
- 250 г твердого сиру;
- середня цибулина;
- 2 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. сметани;
- 1,5 склянки молока;
- сіль і перець за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Приготування:
- Печериці та цибулю дрібно нарізати й обсмажити на олії. Додати борошно і перемішати. Потім влити молоко, ввести сметану, посолити і поперчити. Ретельно перемішати і довести до кипіння.
- Намазати начинкою млинці, згорнути їх рулетами, вкласти у форму для запікання. Посипати тертим сиром і відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 15 хвилин.
Горіхова начинка для млинців
Вам знадобиться:
- 500 мл молока;
- 120 г цукру;
- 100 г суміші мелених горіхів (фундук, мигдаль, волоські та інші);
- 120 г вершкового масла;
- 1 ст. л. борошна;
- горіховий сироп.
Приготування:
- У сотейнику змішати молоко, горіхи та борошно і поставити його на середній вогонь. Варити, доки маса не загусне.
- Зняти з вогню, остудити, додати розм’якшене вершкове масло та збити суміш за допомогою міксера. Потім додати трохи горіхового сиропу і перемішати.
Карамельна з полуницею та мигдалем
Вам знадобиться:
- 200 мл жирних вершків (33%);
- 150 г + 2 ч. л. цукру;
- 60 мл води;
- 20 г свіжої полуниці;
- 300 мл грецького йогурту;
- 2 ст. л. смаженого мигдалю.
Приготування:
- У сотейнику або каструлі з товстими стінками приготувати карамельний соус. Для цього засипати цукор у каструлю і додати трохи води (потрібно просто змочити цукровий пісок).
- Коли цукор повністю розчиниться, влити в нього підігріті (!) вершки. Інтенсивно перемішуючи, дати соусу загуснути і зняти з вогню.
- Полуницю нарізати, посипати двома чайними ложками цукру і дати трохи постояти. Потім викласти полуницю на тонкі млинці, полити карамеллю і згорнути. Зверху полити грецьким йогуртом і посипати мигдалем.
Печінкова начинка
Вам знадобиться:
- 300 г курячої печінки;
- 2 яйця;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- коріандр мелений;
- чорний мелений перець;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Яйця зварити круто, остудити і дрібно порізати. Печінку нарізати соломкою. Цибулю порізати півкільцями. Натерти моркву на тертці з великими вічками.
- Підсмажити цибулю на рослинній олії, додати моркву та смажити ще сім хвилин. Викласти в зажарку печінку, посолити, додати спеції і тримати на вогні, помішуючи, пʼять хвилин.
- Змішати начинку з яйцями, викласти на млинці, загорнути.
Апельсинова начинка
Вам знадобиться:
- 500 мл свіжого апельсинового соку;
- 25 г вершкового масла;
- 6 ст. л. цукрової пудри;
- 4 ст. л. апельсинового варення;
- 2 ст. л. лікеру Grand Marnier.
Приготування:
- Змішати в сотейнику апельсиновий сік, цукрову пудру, варення і вершкове масло. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити протягом 15 хвилин.
- Коли соус загусне і сяде, додати лікер. Варити ще кілька хвилин на слабкому вогні. Подавати з млинцями Сюзетт.
З болгарським перцем
Вам знадобиться:
- 2 солодких болгарських перці;
- 450 г консервованих томатів;
- 100 г пармезану;
- 1 середня цибулина;
- 1 зубчик часнику;
- 1 ст. л. подрібненої петрушки;
- 1 ст. л. оливкового масла;
- сіль і мелений червоний перець за смаком.
Приготування:
- Перчини нарізати тонкими смужками. Цибулю та часник почистити, подрібнити. На оливковій олії обсмажити цибулю, додати до неї перець, посолити. Тушкувати овочі під кришкою на середньому вогні 15 хвилин.
- Томати розім’яти виделкою і разом з соком додати до цибулі та перцю. Знову тушкувати під кришкою 15 хвилин. В кінці додати часник і червоний мелений перець.
- Кожен млинець посипати тертим пармезаном, а зверху викласти приготовану начинку. Млинці згорнути рулетами і укласти в форму. Випікати в духовці на 200° 15 хв. Перед подачею посипати подрібненою петрушкою.
Начинка з сьомгою та маскарпоне
Вам знадобиться:
- 300 г маскарпоне;
- 300 г копченої сьомги;
- 2 ч. л. гірчиці;
- лимонний сік, сіль і перець за смаком.
Приготування:
- Сьомгу нарізати невеликими скибочками. Кожен млинець змастити сиром і гірчицею, покласти рибу, збризнути соком лимона, посолити, поперчити за смаком, а потім загорнути.
- Якщо промастити улюбленою начинкою стопку млинців і запекти у духовці, можна отримати справжнісінькій торт.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-05 11:11:00