Україна і світ

Смачна форель у вершковому соусі на сковороді: рецепт


Форель у вершковому соусі на сковороді – це вишукана страва, яка ідеально підійде як для святкового столу, так і для сімейної вечері.

Ніжна текстура риби чудово поєднується з насиченим вершковим соусом, доповненим яскравим смаком помідорів чері та соковитим шпинатом. Завдяки простому способу приготування ви зможете швидко створити справжній кулінарний шедевр. Варто приготувати!

Форель у вершковому соусі на сковороді

Соус на основі вершків надає рибі соковитості та робить кожен шматок неперевершено смачним.

Інгредієнти:

  • форель або інша червона риба – 1 кг
  • вершки 20% – 250 мл
  • помідори чері – 350 г
  • цибуля – 1 шт.
  • свіжий або заморожений шпинат – 150 г
  • оливкова олія – 5 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • сушений чебрець – 1/2 ч. л.
  • сушений часник – 1/2 ч. л.
  • оливкова олія – для смаження

Філе форелі у вершковому соусі на сковороді:

  1. Рибу нарізати на порційні шматки, промити та обсушити.
  2. Потім шматки риби викласти у миску, посолити та поперчити.
  3. Обсмажте рибу на попередньо розігрітій олії до приємного золотавого кольору (близько 3-4 хвилин з кожного боку). Обсмажену рибу перекладіть у чисту тарілку.
  4. У тій же сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до готовності.
  5. Додайте до цибулі нарізані навпіл помідори чері. Посоліть, поперчіть, додайте сушений часник і чебрець. Перемішайте та тушкуйте 3 хвилини.
  6. Потім викладіть шпинат і перемішайте. Готуйте ще 2 хвилини.
  7. Тепер викладіть у сковороду шматки форелі та влийте вершки.
  8. Закрийте сковороду кришкою. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь до нижче середнього і тушкуйте приблизно 20 хвилин.

Форель у вершковому соусі можна подати з рисом, картопляним пюре чи овочами на пару. Для рецепта можна використовувати як цілі стейки, так і філе форелі.

Форель у вершковому соусі на сковороді: поради

  • Спеції. Чудово доповнять смак страви мускатний горіх, свіжий розмарин чи базилік.
  • Вершки. Якщо у вас немає вершків, можна замінити їх сметаною чи кокосовим молоком.
  • Риба. Окрім форелі, можна використовувати лосось, сьомгу чи навіть білу рибу, наприклад, хек або мерлузу.
  • Овочі. До шпинату та помідорів чері можна додати кабачки та солодкий перець.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-03 16:17:00