Гуляш зі свинини: як приготувати та скільки часу варити, щоб вийшов ідеальним
Ми знаємо, як приготувати гуляш зі свинини, щоб він вийшов смачним, поживним та апетитним! Гуляш зі свинини – це ідеальна страва, яка підійде до будь-якого гарніру!
Рецепт приготування гуляшу зі свинини, які додаткові інгредієнти додати, та скільки часу тушкувати – читайте в нашому матеріалі.
Скільки часу варити гуляш зі свинини
Гуляш зі свинини варто тушкувати приблизно 1-1,5 години. Це час, необхідний для того, щоб м’ясо стало м’яким, а підлива – густою та насиченою. Якщо ви використовуєте м’ясо молодої свинини, час приготування може скоротитися до 50 хвилин.
Як приготувати гуляш зі свинини: рецепт
Експериментуйте з гарнірами та додатковими інгредієнтами, щоб зробити її ще цікавішою.
Інгредієнти:
- свинина (лопатка чи шия) – 700 г
- цибуля – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- томатна паста – 2 ст. л.
- болгарський перець – 1 шт.
- часник – 2-3 зубки
- борошно – 1 ст. л.
- вода чи бульйон – 500 мл
- лавровий лист – 2 шт.
- паприка – 1 ч. л.
- сіль, чорний перець – до смаку
- олія для смаження – 2 ст. л.
Приготування:
- Наріжте м’ясо кубиками середнього розміру. Цибулю та моркву – дрібними кубиками, а перець – смужками.
- У глибокій сковороді розігрійте олію. Додайте свинину та обсмажте до рум’яної скоринки. Перекладіть м’ясо на тарілку.
- У тій самій сковороді обсмажте цибулю з морквою близько 10 хвилин. Наприкінці приготування додайте болгарський перець та готуйте ще 5 хвилин.
- Перелийте у сковороду томатну пасту, розведену водою чи бульйоном (на 2 ст. л. томатною пасти беремо 1 склянку рідини). Перемішайте та тушкуйте 5-7 хвилин.
- Викладіть у сковороду обсмажене м’ясо, посипте його борошном, добре перемішайте.
- Влийте воду або бульйон, додайте лавровий лист, паприку, сіль і мелений перець. Зменште вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте годину.
- За 10 хвилин до готовності додайте пропущений через прес часник.
За бажанням, при подачі до столу, прикрасьте страву свіжою зеленню.
Гуляш зі свинини з підливою: ідеальний гарнір
Ця страва чудово поєднується з багатьма гарнірами:
- Картопляним пюре – ніжна картопля підкреслить ароматну підливу.
- Відвареним рисом – абсорбує соус і робить страву ще соковитішою.
- Гречкою – ситний та корисний варіант.
- Макаронними виробами – класичне поєднання, яке завжди актуальне.
Що додати у гуляш зі свинини для смаку та аромату
- Овочі. Кабачки чи баклажани додадуть легкості.
- Гриби (печериці або лісові) зроблять смак більш насиченим.
- Корінь селери чи пастернак підкреслять аромат.
- Спеції. Копчена паприка додасть легкого димного аромату. Чебрець або орегано зроблять гуляш більш ароматним. Перець чилі для поціновувачів пікантних страв.
- Додаткові інгредієнти. Червоне сухе вино – кілька ложок для багатого смаку. Сметана – для ніжної кремової текстури.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-23 12:33:00