Україна і світ

Як приготувати рис з овочами: рецепт на сковороді


Рис з овочами – це не лише смачно, але й дуже просто! Ця страва стане чудовим гарніром або навіть основною стравою для тих, хто прагне харчуватися здорово.

Як приготувати рис з овочами смачно та просто – читайте в нашому матеріалі.

Рис з овочами: рецепт

Залежно від спецій та додатків, страва може набути різноманітних смакових акцентів – від ніжного до насиченого східного аромату. Її можна готувати з будь-яким набором овочів, що є під рукою, що робить рис з овочами не тільки смачним, але й дуже зручним варіантом.

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • 1 склянка броколі (можна використовувати свіжу чи заморожену)
  • 1 склянка зеленого горошку
  • 2-3 ст. л. олії (оливкової або соняшникової)
  • 2 склянки води чи бульйону
  • сіль, перець, спеції – до смаку

Приготування:

  1. Моркву почистьте та наріжте кубиками. Цибулю дрібно наріжте. Якщо використовуєте свіжу броколі, розділіть її на невеликі суцвіття.
  2. Розігрійте глибоку сковороду з олією. Додайте цибулю і смажте її до прозорості.
  3. Потім додайте моркву і готуйте 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
  4. Додайте гарно промитий рис до овочів і перемішайте. Це допоможе зернам увібрати аромат олії та овочів.
  5. Влийте 3 склянки води чи бульйону, посоліть, поперчіть, посипте спеціями та доведіть до кипіння.
  6. Сковороду накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин, зменшивши вогонь.
  7. Додайте у сковороду з рисом броколі та зелений горошок. Перемішайте і готуйте ще 5-7 хвилин під кришкою, доки овочі стануть м’якими, а рис – повністю готовим.
  8. Перед подачею рис з овочами можна посипати зеленню.

Щоб рис з овочами став ще смачнішим, спробуйте додати такі спеції:

  • Куркума – для гарного золотистого кольору та ніжного аромату.
  • Білий мелений перець – для легкого пікантного смаку.
  • Часник гранульований – для аромату.
  • Італійські трави (базилік, орегано, чебрець) – для середземноморської нотки.
  • Паприка – для солодкуватого смаку та апетитного кольору.
  • Мелена зіра (кумин) – для легкого горіхового аромату та східного акценту в страві.

Тепер ви знаєте, як приготувати рис з овочами в домашніх умовах. Якщо хочете зробити страву ще кориснішою, використовуйте нешліфований рис чи додайте трохи кіноа чи булгуру. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-20 11:51:00