Тирамісу з мандаринами: як приготувати смачно і швидко
Святковий десерт завжди додає особливого настрою, а тирамісу з мандаринами стане яскравим акцентом будь-якого застілля!
Цей варіант традиційного італійського десерту з ноткою цитрусової свіжості ідеально доповнить святкове меню.
Рецепт тирамісу з мандаринами не складний, а смак здивує та потішить усіх ласунів!
Тирамісу з мандаринами: рецепт
Головна особливість десерту – мандариновий курд, який додає насиченого смаку та цитрусового аромату. Для нього варто вибирати соковиті сорти мандаринів, такі як Клементин чи Муркот. Якщо курд здасться надто солодким, можна додати трохи соку лимона.
Інгредієнти:
Для мандаринового курда:
- 400-450 г мандаринів (150 мл соку)
- 4 яйця
- 50 г цукру
- 80 г вершкового масла
- 1 жовток
Для вершкового крему:
- 200 мл вершків 33%
- 30 г цукрової пудри
- 400 г маскарпоне
Для складання та прикрашання тирамісу:
- 200 г печива савоярді
- 300 мл молока
- 2-3 мандарини для прикрашання
Тирамісу з мандаринами: як приготувати покроково
- Почистьте мандарини від шкірки та видаліть кісточки. Подрібніть їх у блендері, а потім процідіть через сито. Нам треба отримати 150 мл соку.
- Для мандаринового курда у невеликій каструлі змішайте яйця, цукор, масло, жовток і сік мандаринів. Готуйте на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки маса не загусне (близько 5 хвилин). Готовий курд охолодіть.
- Для крему охолоджені вершки збивайте міксером на низькій швидкості протягом хвилини, поступово збільшуючи її. Коли утворяться стійкі піки, додайте цукрову пудру та маскарпоне і збивайте ще близько 2 хвилин.
- Занурте печиво савоярді у молоко й викладіть на дно форми.
- Покрийте савоярді шаром вершкового крему, а потім мандариновим курдом. Повторіть шари: печиво – мандариновий курд – крем.
- Прикрасьте верх десерту кружальцями мандаринів.
Помістіть тирамісу з мандаринами у холодильник на 2-3 години для настоювання.
Тирамісу з мандаринами: поради
- Щоб надати десерту особливого аромату, можна додати до молока трішки ваніліну.
- Якщо хочете експериментів, замініть молоко на каву з молоком для замочування савоярді.
- Нехай ваш святковий стіл буде незабутньо красивим та яскравим. Смачного!
Джерело: klopotenko
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-17 13:10:00