Пиріг із куркою та грибами: рецепт з листкового тіста
Пиріг з куркою та грибами – чудовий вибір для смачного та ситного обіду або вечері. А якщо у вас у морозилці знайдеться готове листкове тісто, то приготувати можна цю смакоту за лічені хвилини!
На нашу думку, саме листкове тісто ідеально підходить для цієї випічки. Пиріг вийде повітряним і хрустким, а начинка з курки та грибів надасть йому неповторного смаку.
Тож, пропонуємо рецепт пирога з куркою та грибами з готового тіста. Якщо у вас його немає, за основу чудово підійде тісто ось за цим рецептом.
Як приготувати пиріг з куркою та грибами
За бажанням у пиріг можна також додати помідори чері (розрізані навпіл) та зелень кропу чи петрушки до смаку.
Інгредієнти:
- тісто листкове – 450-500 г
- куряче філе – 1 шт. (300 г)
- печериці свіжі – 200 г
- цибулина ріпчаста, біла, шалот – 1 шт.
- олія – для смаження та змащення форми
- вершки жирністю від 20% – 100-150 г
- жовток – для змащення випічки
- сіль, перець, мускатний горіх – до смаку
Пиріг із куркою та грибами: рецепт покроково
- Листкове тісто викладаємо з морозилки розморожуватися. Це можна швидко зробити залишивши його у теплому приміщенні чи розморозити у мікрохвильовці.
- У сковороді розігріваємо олію, викладаємо нарізану кубиками цибулю і смажимо 5 хвилин.
- Викладаємо нарізане кубиками куряче філе і смажимо ще орієнтовно 5 хвилин.
- Тепер час викласти нарізані пластинками гриби та готувати до випаровування рідини.
- Вливаємо вершки, начинку солимо, перчимо, посипаємо мускатним горіхом. Тушкуємо, періодично помішуючи, близько 7 хвилин. Даємо охолонути. Якщо у вас не жирні вершки, щоб загустити їх, можна додати при приготуванні трохи борошна.
- Випікати пиріг із куркою та грибами в домашніх умовах будемо за 200 °С, тому час розігріти духовку до цієї температури.
- Тісто розділяємо на 2 частини (більшу та меншу). Більшу частину тіста розкочуємо так, щоб краї трохи виступали за межі форми, та викладаємо у змащену олією форму. Меншу частину розкочуємо – за розміром форми.
- На тісто викладаємо, рівномірно розподіляючи, начинку, потім – меншу частину тіста.
- Краї тіста заліплюємо, щоб у процесі приготування начинка не витікала.
- Пиріг із куркою та грибами змащуємо яєчним жовтком. Робимо кілька надрізів на верхньому шарі тіста для виходу пари. Випікаємо в духовці близько 25-30 хвилин.
Перед нарізанням пиріг обов’язково охолоджуємо до кімнатної температури. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-16 14:08:00