Україна і світ
Суфле з желе: як зробити за легким рецептом
Суфле з желе – це десерт, який підкорив усі соцмережі, а готується він дуже швидко і просто. Лише три прості інгредієнти і ніжне, повітряне суфле з желе вже готове до подачі!
Такий десерт ідеально підійде як для сімейного чаювання. Варто приготувати!
Як зробити суфле з желе за лічені хвилини – читайте в нашому матеріалі.
Суфле з желе: рецепт
Якщо хочете зробити десерт яскравішим, можна додати до збитої маси шматочки фруктів або ягід.
Інгредієнти:
- фруктове желе (полуничне, апельсинове, вишневе, ківі чи інше) – 2 пакетики
- вода – 200 мл
- печиво – 140 г (краще взяти пісочне чи бісквітне печиво)
Приготування суфле з желе покроково
- У глибоку миску висипте вміст двох пакетиків желе. Залийте 200 мл гарячої води й ретельно перемішайте, поки кристали повністю не розчиняться. Дайте суміші охолонути до теплого стану (це важливо, щоб желе добре збивалося).
- Застеліть форму харчовою плівкою, щоб згодом було легко вийняти готовий десерт. На дно викладіть печиво рівним шаром. Якщо печиво не повністю закриває дно форми, поламайте його та заповніть прогалини.
- Почніть збивати желе міксером на низьких обертах, поступово збільшуючи швидкість. Продовжуйте збивати 10-15 хвилин, поки маса не посвітлішає та стане схожою на крем. Досвідчені господині радять для отримання ідеальної текстури використовуйте охолоджену миску та насадки міксера.
- Швидко викладіть збиту масу на шар печива, розрівняйте поверхню ложкою або лопаткою. Зверху викладіть ще один шар печива, якщо хочете.
- Накрийте форму харчовою плівкою й поставте в холодильник на 2 години. За цей час суфле з желе добре застигне.
- Вийміть десерт із форми, акуратно відокремлюючи краї харчової плівки. Переверніть суфле на пласку тарілку, зніміть плівку і наріжте. Смачного!
Для зручності нарізання використовуйте ніж, змочений у гарячій воді, – так суфле розрізатиметься рівно.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-24 12:53:00