Україна і світ

Рис у томатному соусі: найкращий рецепт та поради


Рис у томатному соусі – це страва, яка поєднує простоту приготування з багатством смаку. Вона може стати як основною стравою для тих, хто дотримується вегетаріанської дієти, так і ідеальним гарніром до м’яса чи риби.

Отже, як приготувати рис у томатному соусі та що додати у страву для смаку та аромату – читайте в матеріалі.

Завдяки яскравому смаку томатного соусу та ніжній текстурі рису, страва підходить для будь-якої пори року. А щоб страва стала ідеальною, важливо правильно підібрати сорт рису та врахувати ще декілька простих порад.

Рис у томатному соусі: рецепт

Для розсипчастої текстури використовуйте довгозернисті сорти, наприклад басматі чи жасмин. Якщо ви хочете більш кремову консистенцію, оберіть круглозернистий рис або рис арборіо.

Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка
  • вода – 2,5 склянки
  • вершкове масло (82%) – 3 ст. л.
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • твердий сир – 50 г
  • помідори чері – 2-3 шт.
  • сушений орегано чи чебрець – до смаку
  • часник – 1 зубок
  • базилік (листочки) – для прикрашання
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Ретельно промийте рис 5-6 разів, щоб позбутися крохмалю. Викладіть у каструлю з підсоленою водою та варіть на середньому вогні протягом 15 хвилин до готовності. Готовий рис відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої води.
  2. Для соусу у сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте томатну пасту, добре перемішайте та прогрійте на слабкому вогні протягом 2 хвилин. Додайте пропущений через прес часник, орегано або чебрець та гарно перемішайте.
  3. Викладіть відварений рис у сковороду з соусом. Додайте сіль, перець і перемішайте.
  4. Натріть сир на грубій тертці та додайте його до гарячого рису, щоб він злегка розтопився.
  5. Викладіть рис на тарілку, прикрасьте чері та листочками базиліка. Також можна посипати рис в томатному соусі тертим сиром. Смачного!

З чим подати рис у томатному соусі

  • Ця страва чудово поєднується з куркою-гриль, запеченою рибою чи навіть морепродуктами, як-от креветки чи кальмари.
  • Для вегетаріанського варіанту додайте до страви обсмажені овочі: цукіні, баклажани чи болгарський перець.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-18 15:01:00