Україна і світ

Мандариновий пиріг: дуже простий рецепт


Мандариновий пиріг – це ідеальний варіант для тих, хто хоче швидко приготувати щось смачне до чаю. Його ніжна текстура, поєднана з яскравим цитрусовим смаком, подарує гарний настрій і справжнє гастрономічне задоволення.

Якщо шукаєте десерт, який вразить усіх без зайвих зусиль, цей пиріг – саме те, що вам потрібно.

Мандариновий пиріг: рецепт

Мандарини, завдяки своїй природній солодкості й аромату, ідеально доповнюють м’яке тісто та неймовірний смак та аромат.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • цукор – 150 г
  • вершкове масло (розтоплене) – 1/2 склянки
  • борошно – 1 склянка
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • яйця – 2 шт.
  • ванільний цукор – 1 пакетик

Для начинки:

  • мандарини – 3 шт.
  • цукор – 1 ст. л.

Для заливки:

  • сметана – 4 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • вершкове масло (розтоплене) – 40 г

За бажанням до тіста чи заливки трохи мандаринової цедри – це зробить десерт ще більш ароматним.

Пиріг з мандаринами: рецепт покроково:

  1. Розігрійте духовку до 190 градусів. Форму для випікання застеліть пергаментним папером і злегка змастіть олією.
  2. Для тіста у розтоплене вершкове масло додайте цукор і ванільний цукор. Збивайте суміш до пишної маси.
  3. Вбийте яйця і додайте сіль та продовжуйте збивати близько 3 хвилин.
  4. Додайте розпушувач і борошно. Перемішайте до отримання гладкого тіста.
  5. Вилийте тісто у форму.
  6. Почистіть мандарини, розділіть їх на часточки. Видаліть кісточки.
  7. Розкладіть часточки мандаринів поверх тіста та посипте пиріг цукром.
  8. Для заливки змішайте сметану з цукром і розтопленим вершковим маслом.
  9. Полийте пиріг підготовленою сметанною заливкою та випікайте в духовці за температури 180 градусів близько 40 хвилин.
  10. Вийміть пиріг з мандаринами з форми та залиште на 30 хвилин, щоб охолов.

Подавайте випічку, нарізавши порційними шматочками до чаю, кави чи молока. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Спробуйте приготувати цей мандариновий пиріг один раз, і він стане вашим улюбленим десертом до будь-якої нагоди!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-17 18:21:00