Україна і світ

Рецепт сметанного желе: як приготувати смачно та швидко


Сметанне желе – це ніжний і легкий десерт, який легко готується і стане чудовим доповненням до святкового столу або сімейної вечері.

Його неймовірний смак, кремова текстура та можливість експериментувати з додатками роблять цей десерт фаворитом для будь-якої нагоди.

Отже, рецепт приготування сметанного желе та поради щодо приготування – читайте в матеріалі.

Сметана – не лише смачний інгредієнт, а й корисний продукт! Сметана – це джерело кальцію, корисних жирів та, завдяки калорійності, енергетичний заряд. А ще – неабияка підтримка травлення. Бо сметана містить корисні бактерії, які покращують мікрофлору кишківника.

Рецепт сметанного желе

Желатин – основний інгредієнт сметанного желе, і правильне використання його – запорука успіху. Замочуйте желатин у холодній воді. Розтоплюйте його на водяній бані та не доводьте до кипіння. Додавайте до сметани поступово.

Інгредієнти:

  • сметана жирністю 20% – 350 г
  • желатин – 17 г
  • холодна вода – 50 мл
  • цукор – 50 г чи до вашого смаку
  • ванілін – дрібка

Сметанне желе: рецепт класичний покроково

  1. Желатин замочить у холодній воді та залиште його на 10–15 хвилин, щоб набух.
  2. У мисці поєднайте сметану з цукром та ваніліном.
  3. Набухлий желатин розтопіть на водяній бані чи прогрійте в мікрохвильовці близько 30–60 секунд, не доводячи до кипіння.
  4. Поступово, постійно помішуючи, влийте желатин у сметанну суміш.
  5. Розлийте суміш у порційні піали чи форму та помістіть в холодильник приблизно на 2 години до повного застигання.

Десерт желе зі сметаною: ідеї для подачі

  • Фрукти і ягоди. Додайте в желе шматочки фруктів чи прикрасьте зверху для яскравого вигляду і смаку.
  • Шоколад чи карамель. Полийте десерт желе зі сметаною шоколадним соусом або карамеллю для багатшого смаку.
  • Горіхи. Декоруйте десерт подрібненими горіхами для додаткової текстури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приготуйте цей простий і ніжний десерт зі сметани за нашим рецептом. Буде смачно!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-13 13:26:00