Рецепт сметанного желе: як приготувати смачно та швидко
Сметанне желе – це ніжний і легкий десерт, який легко готується і стане чудовим доповненням до святкового столу або сімейної вечері.
Його неймовірний смак, кремова текстура та можливість експериментувати з додатками роблять цей десерт фаворитом для будь-якої нагоди.
Отже, рецепт приготування сметанного желе та поради щодо приготування – читайте в матеріалі.
Сметана – не лише смачний інгредієнт, а й корисний продукт! Сметана – це джерело кальцію, корисних жирів та, завдяки калорійності, енергетичний заряд. А ще – неабияка підтримка травлення. Бо сметана містить корисні бактерії, які покращують мікрофлору кишківника.
Рецепт сметанного желе
Желатин – основний інгредієнт сметанного желе, і правильне використання його – запорука успіху. Замочуйте желатин у холодній воді. Розтоплюйте його на водяній бані та не доводьте до кипіння. Додавайте до сметани поступово.
Інгредієнти:
- сметана жирністю 20% – 350 г
- желатин – 17 г
- холодна вода – 50 мл
- цукор – 50 г чи до вашого смаку
- ванілін – дрібка
Сметанне желе: рецепт класичний покроково
- Желатин замочить у холодній воді та залиште його на 10–15 хвилин, щоб набух.
- У мисці поєднайте сметану з цукром та ваніліном.
- Набухлий желатин розтопіть на водяній бані чи прогрійте в мікрохвильовці близько 30–60 секунд, не доводячи до кипіння.
- Поступово, постійно помішуючи, влийте желатин у сметанну суміш.
- Розлийте суміш у порційні піали чи форму та помістіть в холодильник приблизно на 2 години до повного застигання.
Десерт желе зі сметаною: ідеї для подачі
- Фрукти і ягоди. Додайте в желе шматочки фруктів чи прикрасьте зверху для яскравого вигляду і смаку.
- Шоколад чи карамель. Полийте десерт желе зі сметаною шоколадним соусом або карамеллю для багатшого смаку.
- Горіхи. Декоруйте десерт подрібненими горіхами для додаткової текстури.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Приготуйте цей простий і ніжний десерт зі сметани за нашим рецептом. Буде смачно!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-13 13:26:00