Україна і світ

Торт Снікерс: рецепт простий в домашніх умовах


Торт Снікерс – це справжнє втілення солодкої насолоди! Цей неперевершений десерт об’єднує в собі смак багатьма улюбленого батончика Снікерс та найніжнішого торта.

Торт Снікерс – рецепт приготування

Рецепт торта Снікерс тільки на перший погляд здається складний, насправді готується цей чудовий десерт не складно. Головне – мати час, бажання і гарний настрій.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 400 г
  • какао – 3 ст. л.
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • вершкове масло – 200 г
  • цукор – 300 г
  • ванільний цукор – 2 ч. л.
  • яйця – 3 шт.
  • кефір – 400 мл
  • сіль – дрібка

Для крему:

  • вершкове масло – 400 г
  • згущене молоко варене – 700 г

Для нуги:

  • вершкове масло – 150 г
  • арахіс смажений (дрібно нарізаний) – 200 г
  • арахісова паста – 150 г
  • яєчний білок – 2 шт.
  • сіль – дрібка

Для сиропу:

  • цукор – 100 г
  • вода – 50 мл
  • мед – 50 г
  • сік лимона – 1 ст. л.

Для солоної карамелі:

  • цукор – 120 г
  • вершкове масло – 1 шматочок (25 г)
  • вершки (не жирні) – 100 г
  • сіль – 1/2 ч. л.

Для прикрашання:

  • шоколадні цукерки або шоколад – до смаку

Як приготувати торт Снікерс:

  1. Для тіста борошно просіюємо з какао і розпушувачем. Розм’якшене масло збиваємо з дрібкою солі, цукром, ванільним цукром і яйцями. Поступово вводимо кефір, а в кінці – борошняну суміш.
  2. Дві круглі форми застеляємо пергаментом, змащуємо олією і виливаємо тісто. Діаметр форм – 24 см.
  3. Коржі випікаємо у духовці за 180 °C близько 35 хвилин. Готові коржі повністю охолоджуємо.
  4. Для крему масло збиваємо зі згущеним молоком.
  5. Для сиропу перемішуємо в невеликій каструльці і варимо цукор, мед та воду. У кінці приготування вливаємо сік лимона.
  6. Для нуги збиваємо міксером масло з арахісовою пастою. Міксером збиваємо білки з дрібкою солі до пишної піни. Поступово, тонкою цівкою, вводимо гарячий сироп. Збиваємо до тих пір, поки отримана маса набуде кімнатної температури. Тепер потроху додаємо суміш вершкового масла з пастою. А в кінці – подрібнені горіхи.
  7. Випечені коржі розрізаємо навпіл.
  8. Торт Снікерс збираємо так: 1-й корж – половина нуги – 2-й корж – половина крема – 3-й корж – нуга, що залишилася – 4-й корж – крем, що залишився (3 ст. л. крему залишаємо для змащування боків торта).
  9. Змащуємо бока торта кремом і ставимо його в холодильник на 30 хвилин.
  10. Тим часом готуємо солону карамель. У маленьку каструлю висипаємо цукор, ставимо на вогонь і чекаємо, щоб цукор трохи розтопився. Потім починаємо помішувати і готуємо до приємного карамельного кольору. Вогонь зменшуємо до мінімуму, додаємо кубик холодного вершкового масла, перемішуємо. Готуємо обережно, щоб не обпектися. Окремо гарно розігріваємо вершки і, постійно помішуючи, додаємо до карамелі. Готуємо ще 1 хвилину, посипаємо сіллю. Знімаємо каструльку з вогню, збиваємо карамель блендером.
  11. Дістаємо торт з холодильника і поливаємо солоною карамеллю. Знову поміщаємо у холодильник на 10 хвилин.
  12. Потім прикрашаємо торт шматочками шоколаду. Ставимо торт Снікерс в холодильник на 3-5 годин. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-12 11:50:00