Салат з буряком і фетою: рецепт та заправка для салату
Салат з буряком і фетою – це апетитна та корисна страва, яка поєднує простоту інгредієнтів з вишуканим смаком. Його часто можна побачити в меню популярних ресторанів, але ви легко зможете приготувати цей салат в домашніх умовах.
Отже, як приготувати салат з буряком і фетою та смачну заправку до салату – читайте в матеріалі.
Салат з буряком і фетою
Цей салат – поєднання користі та смаку. Буряк багатий на вітаміни, антиоксиданти та клітковину, фета – джерело білків і кальцію, а горіхи додають корисні жири. Завдяки невеликій калорійності (близько 195 ккал на 100 г) салат підходить для легкої вечері або святкового столу.
Інгредієнти:
- буряк запечений – 2 шт.
- рукола – 1 пучок
- фета – 200 г
- волоські горіхи – 1 склянка
Заправка до салату з буряка і фети:
- оливкова олія – 2-3 ст. л.
- бальзамічний оцет – 1 ст. л.
- мед – 1/4 ч. л.
- сіль – до смаку
Крім волоських, добре підійдуть мигдаль, пекан чи кеш’ю. Вони додадуть салату хрумкості та нових смакових відтінків.
Як зробити салат з буряка і фети:
- Для заправки поєднайте та перемішайте всі рекомендовані інгредієнти. Ця заправка стане ідеальним доповненням до салату, підкреслюючи його смакові ноти.
- Для найкращого смаку використовуйте запечений буряк. Запікайте його у фользі за 200 градусів близько 40 хвилин. Після охолодження зніміть шкірку. Наріжте буряк кубиками чи кружальцями.
- Руколу промийте та обсушіть на паперовому рушнику.
- Сир наріжте невеликими кубиками.
- У глибоку миску викладіть буряк та руколу. Полийте половиною заправки та перемішайте.
- Викладіть заправлені інгредієнти на пласку тарілку. Розкладіть фету та волоські горіхи.
Салат з буряком і фетою готовий до подачі. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-11 14:08:00