Україна і світ

Салат з буряком і фетою: рецепт та заправка для салату


Салат з буряком і фетою – це апетитна та корисна страва, яка поєднує простоту інгредієнтів з вишуканим смаком. Його часто можна побачити в меню популярних ресторанів, але ви легко зможете приготувати цей салат в домашніх умовах.

Отже, як приготувати салат з буряком і фетою та смачну заправку до салату – читайте в матеріалі.

Салат з буряком і фетою

Цей салат – поєднання користі та смаку. Буряк багатий на вітаміни, антиоксиданти та клітковину, фета – джерело білків і кальцію, а горіхи додають корисні жири. Завдяки невеликій калорійності (близько 195 ккал на 100 г) салат підходить для легкої вечері або святкового столу.

Інгредієнти:

  • буряк запечений – 2 шт.
  • рукола – 1 пучок
  • фета – 200 г
  • волоські горіхи – 1 склянка

Заправка до салату з буряка і фети:

  • оливкова олія – 2-3 ст. л.
  • бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • мед – 1/4 ч. л.
  • сіль – до смаку

Крім волоських, добре підійдуть мигдаль, пекан чи кеш’ю. Вони додадуть салату хрумкості та нових смакових відтінків.

Як зробити салат з буряка і фети:

  1. Для заправки поєднайте та перемішайте всі рекомендовані інгредієнти. Ця заправка стане ідеальним доповненням до салату, підкреслюючи його смакові ноти.
  2. Для найкращого смаку використовуйте запечений буряк. Запікайте його у фользі за 200 градусів близько 40 хвилин. Після охолодження зніміть шкірку. Наріжте буряк кубиками чи кружальцями.
  3. Руколу промийте та обсушіть на паперовому рушнику.
  4. Сир наріжте невеликими кубиками.
  5. У глибоку миску викладіть буряк та руколу. Полийте половиною заправки та перемішайте.
  6. Викладіть заправлені інгредієнти на пласку тарілку. Розкладіть фету та волоські горіхи.

Салат з буряком і фетою готовий до подачі. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-11 14:08:00