Як правильно варити пшоно: правильні пропорції та рецепт
Сьогодні поговоримо про те, як правильно варити пшоно, щоб не гірчило і було смачне та апетитне.
Пшоняна каша давно завоювала місце на наших столах завдяки своїй простоті в приготуванні, поживності й користі для здоров’я. Пшоно містить мінерали, вітаміни та клітковину, яка покращує травлення.
Регулярне вживання пшоняної каші сприяє зміцненню серцево-судинної системи (калій і магній); нормалізації рівня цукру в крові (клітковина); очищенню організму від токсинів завдяки поліфенолам.
Проте слід враховувати, що людям із низькою кислотністю шлунка або запаленням кишківника варто обмежити споживання пшона.
Як правильно варити пшоно
Як варити пшоно: пропорції
- пшоно – 1 склянка
- вода – 2-2,5 склянки
- сіль – до смаку
Приготування:
- Переберіть крупу, видаліть сміття та чорні зернятка.
- Промийте пшоно 2-4 рази під проточною водою, поки вона не стане прозорою.
- Обдайте крупу окропом – це прибере гіркоту.Взагалі, гіркота у каші з’являється через стару крупу чи недостатнє промивання.
- Закип’ятіть воду, всипте сіль та перекладіть пшоно.
- Скільки варити пшоно – варити пшоно треба, на слабкому вогні, після закипання води, накривши кришкою, близько 20 хвилин.
- Дайте каші настоятися під кришкою ще 5 хвилин.
- Хочете приготувати пшоняну кашу з кремоподібною текстурою – використовуйте пропорцію 1 частина пшона до 4 частин води. Готуйте за тим самим рецептом, збільшивши кількість води та варіть 25 хвилин.
- Як варити пшоняну кашу на воді ми вже знаємо. Щоб приготувати пшоняну кашу на молоці, частину води замініть молоком (наприклад, 1 частина води і 1 частина молока). Додавайте масло та цукор до смаку.
Пшоняна каша може стати корисним гарніром, основною стравою чи навіть й десертом. Будьмо здорові!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-28 10:34:00