Україна і світ

Рецепт домашнього печива на смальці: як приготувати з простих інгредієнтів


Сьогодні у нас рецепт печива на смальці, того самого, простого у приготуванні та хрусткого! Чим не ідеальний рецепт до чаю, кави чи молока?!

Основний секрет цього печива – смалець, що надає випічці особливої текстури та цікавого смаку.

Отже, рецепт печива на смальці без сметани та поради щодо приготування та випікання – читайте в матеріалі.

Домашнє печиво на смальці: рецепт

Смалець – це не лише традиційний, а й економний інгредієнт. Його використовували ще наші бабусі для випічки, адже він робить тісто більш розсипчастим.

Інгредієнти:

  • борошно – 250−300 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 0,5 склянки
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • смалець – 5 ст. л.
  • розпушувач – 1,5 ч. л.

Замість розпушувача можна використати звичайну харчову соду, попередньо погасивши її оцтом чи соком лимона.

Рецепт печива на смальці покроково

  1. Яйце гарно збиваємо з цукром і ванільним цукром. Це забезпечить печиву легкість.
  2. Смалець розтоплюємо на повільному вогні, а потім залишаємо трохи охолодитися.
  3. Вливаємо смалець до збитого яйця та гарно перемішуємо.
  4. Борошно просіюємо з розпушувачем і поступово вводимо до яєчної маси.
  5. Отримане тісто загортаємо в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на 30 хвилин.
  6. Потім тісто розкочуємо на присипаному борошно столі та формочками вирізаємо печиво.
  7. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо печиво і випікаємо у духовці за 180 градусів близько 15 хвилин.

Готове печиво можна посипати цукровою пудрою, що додасть йому ще більшої ніжності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-21 11:54:00