Україна і світ
Прості закуски, які можна приготувати на Новий рік 2025
Закусок, які можна подавати до святкового стола, безліч, але зустріч Нового року 2025 – подія особлива. Факти ICTV підготували 5 рецептів простих і вишуканих страв на новорічний стіл.
Бутерброди із запеченим перцем: рецепт новорічної закуски до святкового столу 2025
Інгредієнти:
- 3 солодких перці (жовтий, зелений, червоний)
- 2-3 ст. л. оливкової олії
- половина лимона
- 4-6 скибочок хліба
- 100 г сиру фета
- cіль, перець до смаку
Приготування
- Духовку розігрійте до 200°C. Перець промийте та просушіть. Наколіть перці ножем або дерев’яною шпажкою, полийте оливковою олією, посоліть. Запікайте в розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин.
- Ще гарячі перці перекладіть у пластиковий пакет і залиште на 10 хвилин. Це потрібно зробити, щоб перець легко почистився від шкірки.
- Почистьте перець від шкірки, видаліть серцевину з насінням і поріжте м’якоть кубиками.
- Порізаний перець покладіть до миски, додайте сік і цедру половини лимона та оливкову олію. Посоліть та поперчіть.
- Скибочки хліба підсушіть на пательні без олії або в тостері. Сир фета розімніть виделкою та викладіть на хліб. Зверху викладіть запечений перець і подавайте на стіл.
Печериці з фетою: покроковий рецепт смачної закуски на Новий Рік 2025
Інгредієнти
- 400 г печериць
- 200 г фети
- 2 зубчики часнику
- 5 гілочок петрушки
- 1 ст. л. оливкової олії
- чорний свіжомелений перець до смаку
Приготування
- Розігрійте духовку до температури 180°C. Обітріть від бруду печериці та відокремте ніжки від капелюшків. Ніжки нам не знадобляться.
- Викладіть капелюшки грибів на деко, застелене пергаментом, полийте оливковою олією та поставте запікатися на 20 хвилин. Дістаньте печериці з духовки і дайте охолонути.
- Очистте зубчики часнику та наріжте дрібними кубиками. Викладіть у миску разом із фетою та посіченим листям петрушки.
- Додайте запечені капелюшки грибів і трохи перемішайте. Посипте чорним меленим перцем до смаку. На бажання викладіть сир із часником у капелюшки грибів.
Свинячі реберця по-техаськи: рецепт страви для зустрічі Нового року 2025
Інгредієнти
- 1,5 кг свинячих реберець із грудинки
- 4 ст. л. гострого кетчупу
- 4 ст. л. меду
- 2 ст. л. меленої паприки (чи копченої паприки)
- 4 ст. л. винного червоного оцту
- 100 мл соняшникової олії
Приготування
- Розігрійте духовку до 120 °C. Зачистьте від плівок свинячі ребереця з грудинки та зробіть маринад. У глибокій та широкій мисці змішайте гострий кетчуп, мед, мелену паприку (чи копчену паприку), влийте винний червоний оцет і соняшникову олію. Посоліть до смаку та перемішайте, щоб усі інгредієнти добре розподілилися.
- Опустіть у маринад реберця, а потім викладіть на деко, застелене пергаментним папером. На бажання візьміть кулінарний пензлик і ще раз добре пройдіться по них маринадом.
- Ставте запікатися на п’ять годин за температури 120°C. Вони будуть томитися і стануть неймовірно м’якими. Потім дістаньте, перекладіть на дошку та дайте відпочити 10 хвилин.
Млинці з лососем і крем-сиром: закуска, яку можна готувати не лише на Новий рік 2025
Інгредієнти
Для млинців:
- 2 яйця
- 1 ч. л. цукру
- ½ ч. л. солі
- 340 мл молока
- 130 г борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
Для начинки:
- 200 г крем-сиру
- 200 г слабосоленого лосося гравлакс
- 2-3 гілочки кропу (на бажання)
Приготування
- 2 яйця збийте з 1 ч. л. цукру та ½ ч. л. солі. Додайте до збитих яєць половину молока (170 мл) та 130 г борошна. Ретельно вимішайте тісто, щоб не залишилося грудочок. Додайте до тіста решту молока, 2 ст. л. рослинної олії та ще раз перемішайте.
- Змастіть пательню невеликою кількістю олії, добре розігрійте та вилийте невелику порцію тіста. Смажте з обох боків до золотавого кольору. Дайте млинцям охолонути.
- Наріжте лосось тонкими слайсами.
- Змастіть половинку кожного млинця крем-сиром і викладіть зверху 1-2 шматочки лосося. Можна присипати рибу дрібкою кропу. Обережно загорніть рулетик.
- Зріжте краї млинців для акуратнішого подавання. А кожен млинець розріжте навпіл – так куштувати буде зручніше.
Паштет із ліверу: рецепт страви, яка сподобається Зеленому Деревʼяному Дракону
Інгредієнти
- 500 г курячої печінки
- 300 г курячих сердець
- 300 г курячих шлунків
- 100 г вершкового масла
- 25 мл коньяку або бренді
- ⅓ ч. л. солі для варіння субпродуктів
- ⅓ ч. л. солі (в сам паштет)
- ⅓ ч. л. меленого коріандру
- 1 цибулина
- 2 ст. л. олії
- 20 г вершкового масла
- хліб або сухарі з білого хліба для подавання
Приготування
- 500 г печінки, 300 г сердець і 300 г шлунків залийте холодною водою, додайте ⅓ ч. л. солі та доведіть до кипіння. Варіть 1 годину, потім воду злийте та охолодіть субпродукти.
- Цибулину очистьте та поріжте кубиками. На пательню додайте 2 ст. л. олії, 20 г вершкового масла та розігрійте. Обсмажте цибулю до золотавого кольору і додайте її до субпродуктів.
- Цибулю з відвареними печінкою, серцем і шлунками покладіть в чашу блендера, додайте 25 мл коньяку, 100 г вершкового масла, ⅓ ч. л. солі, ⅓ ч. л. меленого коріандру та перебийте до однорідності приблизно 5 хв, але не забудьте робити паузи, щоб мотор блендера не перегрівався.
- Подавайте паштет холодним із хлібом або сухарями.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело і фото: Євген Клопотенко
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-15 11:24:00