Україна і світ

Військових медиків переведуть у медпункти у зоні бойових дій – Генштаб

В Україні вирішили посилити фаховим медперсоналом медичні служби, які надають меддопомогу українським пораненим військовослужбовцям у зоні бойових дій.

Відповідне рішення ухвалив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський для максимального збереження життя наших бійців.

Переведення військових медиків у медпункти в районах бойових дій

Як зазначили у Генеральному штабі ЗСУ, планується посилення професійним медичним персоналом медслужби, які у зоні бойових дій надають меддопомогу пораненим українським військовослужбовцям.

Зокрема, йдеться про стабілізаційні пункти військових частин і підрозділів, до яких залучать медичний персонал із закладів охорони здоров’я (госпітальної ланки) Медичних сил ЗСУ.

– Військових медиків не “переводять у піхоту”. Вони далі працюватимуть за своїм безпосереднім фахом, – йдеться у повідомленні.

У Генеральному штабі ЗСУ зазначили, що посилення частин фаховим медичним персоналом відбуватиметься за запитом командирів бойових військових частин.

Зараз бойові дії характеризуються високою інтенсивністю, тому є потреба у медичних спеціалістах, які мають відповідний рівень освіти й професійного досвіду.

Як резюмували у Генштабі ЗСУ, бойові бригади надалі посилюватимуться фаховим медичним персоналом для збереження життя і здоровʼя українських воїнів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Командування Медичних сил ЗСУ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 20:00:08