Україна і світ

Глава МЗС Литви Ландсбергіс зробить паузу у політиці після поразки на виборах

Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс оголосив, що через поразку на виборах залишає посаду голови партії Спілка Вітчизни – Литовські християнські демократи.

Як пише Politico, посадовець планує зробити перерву у політиці.

Ландсбергіс йде з посади лідера партії

Ландсбергіс заявив, що після невдалого результату його партії на парламентських виборах він вважає за краще залишити посаду голови яку він обіймав майже десять років – з 2015 року.

— Сигнал виборців досить чіткий, як для партії, так і для мене особисто, і було б помилкою його не почути. Почувши цей сигнал, який я сприймаю дуже серйозно, я вирішив піти сьогодні у відставку з посади голови Союзу Вітчизни – Литовських християнських демократів, – сказав Ландсбергіс під час прес-конференції.

Також Ландсбергіс заявив, що візьме перерву в політиці і передасть мандат у парламенті наступному політику в списку своєї партії.

Він залишить посаду міністра закордонних справ країни після того, як буде сформовано новий уряд.

У Литві 27 жовтня відбулися парламентські вибори, перемогу на яких здобула опозиційна Соціал-демократична партія (ЛСДП).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

ЛСДП отримала вирішальну більшість у 52 мандати, що дозволяє їй очолити уряд. Тим часом правоцентристська партія Спілка Вітчизни – Литовські християнські демократи отримала лише 28 місць порівняно з 49 після виборів 2020 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 19:40:57