Львівський портал

72% українців не довіряють судам, – соцопитування

Абсолютна більшість українців не довіряє судовій системі України. Слідом за рівнем найбільшої недовіри йдуть антикорупційні органи, прокуратура та митниця. Про це свідчать результати опитування, яке проводила соціологічна група «Рейтинг» 24-29 вересня.

Так, результати дослідження продемонтували, що найнижчий рівень суспільної довіри в Україні є до судів. 72% респондентів висловивли свою недовіру, тоді як довіряють судам лише 25%.

Більше 60% українців не довіряють Національному антикорупційному бюро, Генеральній прокуратурі та Державній митній службі. При цьому рівень довіри до цих органів є однаковий – приблизно 33%.

Половина українців не довіряє Державному бюро розслідувань (довіряють 45%), 54% громадян довіряють Державній прикордонній службі.

Соціологи відзначають зниження рівня довіри до Національної поліції. Зараз правоохоронцям довіряють 48% опитаних, хоча у 2023 році таких було 56%. Не довіряє поліцеським тепер 51%.

Менше половини громадян також довіряють Міністерствоу внутрішніх справ, протилежне ставлення висловили 38%.

Натомість найбільшу довіру українців завоювала Національна гвардія – 86% (при 72% у 2023 році). Також покращила свої показники й Служба безпеки – 73%, що на 14% більше довіри, ніж торік.

Довідково: опитування проводили 24-29 вересня 2024 року методом телефонного інтерв’ю серед респондентів віком 18+ в усіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій. Вибірка становить 2000 респондентів, похибка – не більше 2,2%.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-28 14:58:18