Львівський портал

З окупованих територій України росіяни вивозять урожай соняшника

Із захопленої Луганщини росіяни збираються вивезти понад 300 тонн соняшника й «експортувати» в африканські країни. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Більше 300 тонн урожаю соняшника окупанти «скупили» на Луганщині у місцевих аграріїв за копійки. Спершу його вивезуть у саму Росію, а потім – у країни Африки. Саме на співпрацю із африканськими країнами розраховує фейкове Мінгосподарство так званої «ЛНР».

Така схема функціонує ще від початку окупації. Українських фермерів російські окупаційні адміністрації ставлять у жорсткі рамки, коли вони зобов’язані збути свій врожай визначеній «компанії» за фіксованою ціною.

«Вивезення врожаю окупантами – це не лише економічний злочин проти України, а й частина ширшої стратегії, спрямованої на підрив економічної стабільності регіону та використання українських ресурсів для зміцнення своїх позицій на міжнародній арені», – наголошують у Русі спротиву.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-28 09:57:30