Львівський портал

28 жовтня Львів попрощається із трьома захисниками України

У понеділок, 28 жовтня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Мазур Андрій, Штокало Руслан та Процайло Андрій захищали Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Мерія закликає мешканців долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисників Андрія Мазура та Андрія Процайла розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла.

Прощання з Русланом Штокалом розпочнеться о 09:00 молитвою в Храмі Чесного Хреста Господнього в Кожичах, о 09:30 – виїзд до Гарнізонного Храму, 11:00 – чин похорону в Гарнізонному Храмі.

Об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

 Руслан Штокало (25.10.1987 – 26.03.2022)

Уродженець міста Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Навчався у Домажирському закладі загальної середньої освіти І-III ступенів імені Василя Боруха. Здобув освіту у Вищому професійному училищі №63 м. Львова (сьогодні – Львівське вище професійне училище транспортних технологій та сервісу Національного транспортного університету).

Займався ремонтом автомобілів, «жив своєю справою». Захоплювався кінематографом, у дитинстві активно займався боксом.

Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції/операції Обʼєднаних сил. З початком повномасштабного вторгнення рф вступив до складу 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Руслана Штокала залишилися батько, дружина, дві доньки, сестра та брат.

Львів’янин Андрій Процайло (21.08.1982 – 20.10.2024)

Навчався у колишній Львівській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті № 1.

Після завершення навчання працював у будівельній сфері. Активно вивчав історію, займався колекціонуванням монет та пошуком цінностей з металошукачем.

З початком повномасштабного вторгнення росії став на захист Батьківщини від загарбників. Боровся із російськими окупантами у складі 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Сухопутних військ ЗСУ. Попри отримане поранення, повернувся на фронт до побратимів.

У Андрія Процайла залишилися брат, дві сестри, племінники, хрещена мама, друзі та знайомі.

Львівʼянин Андрій Мазур (09.08.1973 – 22.10.2024)

Навчався у Львівській загальноосвітній школі І-III ступенів №43 Львівської міської ради Львівської області. Здобув вищу освіту на історичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка.

Після завершення навчання працював у Середній загальноосвітній школі №22 ім. В.С. Стефаника м. Львова. Надалі викладав історію, захист України та основи здоровʼя у Львівській лінгвістичній гімназії.

Займався спортивним туризмом, був кандидатом у майстри спорту та керівником гуртка у Львівському обласному Центрі краєзнавства екскурсій та туризму учнівської молоді.

З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупантів до лав 5-го прикордонного Сумського загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

У Андрія Мазура залишилися дружина, двоє дітей та брат.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-27 17:12:14