Львівський портал

На Курщині росіяни отримали наказ не брати в полон українських військових

На Курському напрямку, де виконує бойові завдання 1 окрема танкова Сіверська бригада ЗСУ, росіяни вдаються до активних штурмових дій із застосуванням бронетехніки. Про це повідомила пресофіцерка бригади Діна Вонг в етері телемарафону, передає АрміяInform.

«Ворог надав своєму особовому складу наказ не брати в полон українських військових», – сказала пресофіцерка.

За її словами, зважаючи на те, що оперативна ситуація в зоні відповідальності бригади досить складна, варто відзначити роботу піхоти. Хлопці сумлінно виконують свій обов’язок та стійко тримають позиції.

«Нам відомо про те, що вони намагаються накопичити свою піхоту. Коли починаються штурмові дії, ми одразу відпрацьовуємо по особовому складу та техніці противника. Кожна наша операція – це сукупність дій наших танкістів, артилерії, операторів БПЛА», – підкреслила Діна Вонг.

Як повідомляв Львівський портал, 10 жовтня аналітики Deepstate заявили, що росіяни «продавили» лівий фланг угруповання Сил оборони на Курщині – у бій довелося вступати в районі Новоіванівки.

Тим часом головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Росія перекинула близько 50 тисяч військових у Курську область, послабивши свої позиції на інших напрямках фронту в Україні.

12 жовтня у Центрі протидії дезінформації при РНБО розповіли, що після того, як Сили оборони повернули деякі свої позиції в Курській області, російські війська знову пішли у штурм. Невдовзі президент України Володимир Зеленський підтвердив, що росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ у Курській області. Втім українські підрозділи тримають позиції і контратакують.

Нещодавно головком ЗСУ навідався до українських підрозділів на Курщину. Там росіяни досі намагаються перехопити ініціативу, але ситуація під контролем Сил оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-27 16:12:00