Львівський портал

Росіяни розстріляли цивільних у Селидовому на Донеччині

У місті Селидове Донецької області окупанти вбили місцевих жителів та розстріляли цивільну автівку. Правоохоронці розпочали розслідування. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними відомства, 27 жовтня у декількох Telegram-каналах опублікували інформацію про вбивства окупантами мирних жителів у місті Селидове.

На оприлюдненому відео зафіксовано, як окупанти, ймовірно, розстріляли з автоматичної зброї цивільний автомобіль у населеному пункті. Під час атаки в салоні перебували двоє громадян, одного з них поранено.

Після цього на місце події прибули військові ЗСУ та, відтягнувши з лінії вогню постраждалого, надали йому першу медичну допомогу й евакуювали цивільних з-під обстрілу. Попередньо, це сталось 24 жовтня.

Крім того, за даними медіа, росіяни розстріляли у місті двох жінок. У районі приватного сектору, що практично не постраждав від активних бойових дій, знаходяться тіла загиблих цивільних. Їх могли вбити, коли ту частину міста захопили окупанти.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Наразі слідчі встановлюють обставини подій та ідентифікують жертв окупантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-27 14:13:41