Львівський портал

Польща не передаватиме Україні куплену південнокорейську зброю, – Дуда

Варшава не передаватиме Києву зброю, куплену за багатомільярдні контракти у Південній Кореї для потреб польської армії. Про це на брифінгу для польських журналістів під час візиту до Південної Кореї заявив президент РП Анджей Дуда, передає Укріфнорм.

«Не розглядається жодний сценарій, за яким ми комусь передаємо зброю, яку нещодавно купили за мільярди злотих з кишень польських платників податків. Ця зброя призначена для забезпечення безпеки та оборони Республіки Польща», – підкреслив Дуда, відповідаючи на питання, чи розглядається передача Польщею Україні купленої південнокорейської зброї, а західні союзники допоможуть заповнити прогалини через передану зброю.

Він визнав, що «про це його запитували українські партнери».

«Моя відповідь була однозначною: поки я президент, ми не можемо комусь передати ту зброю, яку ми закупили в останні роки для зміцнення безпеки Республіки Польща. Ще раз повторюю про мільярди доларів з наших спільних кишень, тому що це кишені платників податків», – наголосив президент РП.

Під час брифінгу він також висловив сподівання, що у найближчі кілька тижнів буде підписано угоду щодо виробництва танків К2 у Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-25 14:01:31