Львівський портал

В ОП заперечили, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО

Інформація у ЗМІ про те, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності. Про це заявив речник ОП Сергій Никифоров, передає «Укрінформ».

«Інформація у ЗМІ про те, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності. Ці чутки вигідні тим, хто хоче створити хибне враження, наче вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу. Насправді ідею запрошення України підтримує абсолютна більшість країн-членів, а щодо решти ведеться активна робота з адвокації», – сказав Никифоров.

Він зазначив, що запрошення – це перший пункт плану перемоги президента України й надійний шлях до справедливого і тривалого миру.

Раніше Львівський портал повідомляв, що видання Politico, покликаючись на власні джерела, писало, що Німеччина і США – не єдині блокувальники запрошення для України до вступу в НАТО. Угорщина, Словаччина, Бельгія, Словенія та Іспанія також чинять опір.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, «Укрінформ»

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-24 13:06:02