Львівський портал

У Львові відкрили новий сектор у музеї народної архітектури

У п’ятницю, 18 жовтня, у Львові відбулася перша міжнародна науково-практична конференція в Музеї народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького, під час якої презентували новий етнографічний сектор Полісся. Про це Львівському порталу повідомили у Музеї народної архітектури та побуту.

Так, в інформаційно-освітньому центрі Музею народної архітектури і побуту відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Скансени: ретроспектива та візія».

У заході участь взяли науковців з України, Польщі та Словаччини. Учасники презентували дослідження, присвячені історії заснування, розбудови та діяльності скансенів. Музейники, етнологи, архітектори ділилися досвідом експедиційної, реставраційної діяльності музеїв та щоденними викликами, з якими зіткнулися у цей час і напрацьованими рішеннями для їх подолання. За результатами конференції планують видати науковий збірник.

Конференцію організували спільно Slovenské národné múzeum, Muzeum Kresów w Lubaczowie та Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej.

На завершення зустрічі презентували новий архітектурний об’єкт – хату з села Соломир.

«Це знакова подія для музею, адже тепер у експозиції започатковано ще один сектор – Полісся», – додали у музеї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Facebook/Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-22 16:25:37