Львівський портал

В Україну під виглядом гуманітарної допомоги намагалися ввезти Jaguar

На Львівщині митники викрили керівника благодійного фонду, який намагався ввезти в Україну автомобіль Jaguar під виглядом гуманітарної допомоги. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

У пункт пропуску «Грушів – Будомєж»» у напрямку «в’їзд в Україну» прибув мікроавтобус, який переміщував два автомобілі Jaguar XF 2009 року випуску. Згідно з декларацією, транспортні засоби прямували на адресу благодійного фонду «Безмежна нація», що знаходиться в Рівному.

Але жодних документів, які б підтверджували факт вивезення автомобіля з території ЄС, як гуманітарної допомоги, перевізник до митного контролю не надав.

Під час перевірки законності переміщення вантажу митники встановили, що продавцем імпортованого в Україну авто є литовська компанія, а покупцем фізична особа – громадянин України.

Відтак, водій, який є керівником благодійного фонду, подав до митних органів документи, що містили неправдиві відомості щодо відправника, отримувача товару, його вартості та характеру вантажу, задекларувавши комерційний товар як гуманітарну допомогу.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, відповідно до ч. 1 ст. 483 МКУ.

Автомобілі, загальною вартістю 115 тисяч гривень, тимчасово вилучили.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Львівська митниця

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-21 13:03:35