Львівський портал

На Сумщині і в Курській області росіяни намагаються перехопити ініціативу, – Сирський

Російські війська докладать усіх зусиль, аби перехопити ініціативу на полі бою на Сумщині та в Курській області РФ. Втім ситуація залишається під контролем Сил оборони України. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Генерал розповів, що працював у військових частинах та підрозділах, які діють на Сумщині та у Курській області Росії. Там українські військові, за словами Сирського, хоробро і ефективно виконують бойові завдання.

«Незважаючи на всі спроби противника перехопити ініціативу, ситуація залишається під нашим контролем. Провів роботу безпосередньо на командних пунктах бригад. Заслухав командирів бригад та їхні пропозиції щодо подальших дій, надав допомогу в вирішенні проблемних питань. Враховуючи оцінку обстановки, прийняв низку рішень, спрямованих на упередження дій ворога та завдання йому максимальних втрат», – підкреслив головком.

Олександр Сирський додав, що росіяни й надалі мають перевагу у живій силі та техніці, проте не можуть досягнути поставлених цілей, бо їх стримує майстерність і професіоналізм української армії.

Нагадаємо, Нагадаємо, 10 жовтня аналітики Deepstate заявили, що росіяни «продавили» лівий фланг угруповання Сил оборони на Курщині – у бій довелося вступати в районі Новоіванівки.

Тим часом головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Росія перекинула близько 50 тисяч військових у Курську область, послабивши свої позиції на інших напрямках фронту в Україні.

12 жовтня у Центрі протидії дезінформації при РНБО розповіли, що після того, як Сили оборони повернули деякі свої позиції в Курській області, російські війська знову пішли у штурм.

Невдовзі президент України Володимир Зеленський підтвердив, що росіяни пішли у штурм і намагаються прорвати оборону ЗСУ у Курській області. Українські підрозділи тримають позиції і контратакують.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: соцмережі Олександра Сирського

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-20 10:56:19