Львівський портал

СБУ вимагає посилити арешт митрополита УПЦ МП після бійки у храмі Черкас

Черкаська єпархія УПЦ МП планує оскаржити в суді вимогу СБУ щодо посилення домашнього арешту митрополита Феодосія, який постраждав під час бійки з прихильниками ПЦУ. Про це йдеться у заяві Черкаської єпархії УПЦ МП.

Там розповіли, що у результаті бійки з прихильниками ПЦУ, яка сталася 17 жовтня у Свято-Михайлівському соборі в Черкасах, у митрополита Феодосія діагностували струс головного мозку, опіки рогівки обох очей І ступеня та опіки шкірних покривів. Йому лікарі прописали суворий постільний режим.

Проте після цього, за даними відомства, до митрополита прийшли співробітники СБУ з документом, що вимагав посилити його арешт, змінивши нічний на цілодобовий.

«Очевидною метою таких дій вбачається бажання перешкодити митрополиту Феодосію бачитися зі своєю Черкаською паствою і захищати її від правового свавілля місцевих чиновників і нападів бойовиків. Це клопотання СБУ розглядатиметься в судовому порядку», – йдеться у заяві.

У єпархії додали, що внаслідок бійки госпіталізували понад 10 людей.

Зазначимо, що митрополит Черкаської єпархії УПЦ МП Феодосій (Снігірьов) перебуває під слідством за декількома підозрами.

Як повідомляв Львівський портал, вранці 17 жовтня у Свято-Михайлівському соборі в Черкасах, який перейшов до Православної церкви України, виникла бійка. Люди, які вочевидь є вірянами УПЦ Московського патріархату, ввірвались, виламавши вхідну браму, та застосували сльозогінний газ.

Митрополит Черкаський та Чигиринський владика Іоан розповів, що громада перейшла до ПЦУ ще 12 червня.

Водночас місцеве видання пише, що вранці 17 жовтня прихильники Московського патріархату прийшли до церкви, виламали вхідні ворота і застосували сльозогінний газ. Після цього між вірянами ПЦУ та УПЦ МП виникла бійка. Всередині храму люди кидали лавки та інші предмети.

За фактом бійки правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство). Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – від двох до п’яти років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Черкаська єпархія УПЦ

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-19 14:49:42