Львівський портал

З російського полону повернувся захисник «Азовсталі» зі Львівщини

Захисник «Азовсталі» Петро Шуфлін із Моршинської громади повернувся додому після понад двох років у полоні. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Петро Шуфлін із села Довге Моршинської громади, що на Львівщині. Він також брав участь у Революції Гідності та з 2014 року захищав Україну. Пробув у полоні більше ніж два роки.

Нагадаємо, у ніч проти 19 жовтня між Україною та росією відбувся 58 обмін військовополоненими, у результаті якого додому повернулися 95 українців.

З полону звільнили нацгвардійців, військових моряків, воїнів ЗСУ, прикордонників та представників інших підрозділів Сил безпеки та оборони. Зокрема, до України вдалося повернути 34 бійців «Азову».

Вони боронили Маріуполь і «Азовсталь», Донеччину, Луганщину, Київщину, Харківщину, Чернігівщину та Херсонщину.

Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані «вироки» та були «засуджені»: 28 захисників – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення.

Зокрема, відомо, що додому повернувся український правозахисник, співзасновник Громадського радіо та Центру прав людини ZMINA Максим Буткевич, якого «засудили» до 13 років ув’язнення.

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Telegram/Максим Козицький

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-19 10:06:15