Львівський портал

Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні на 321 мільйон євро

Данія підготувала новий пакет військової допомоги Україні на суму близько 321,8 мільйона євро. Про це повідомляє hromadske з посиланням на данський уряд.

Новий пакет військової допомоги передбачає надання озброєнь зі складів армії Данії, фінансування систем протиповітряної оборони у співпраці з Німеччиною та додаткові внески до Міжнародного фонду для України під керівництвом Великої Британії.

Також допомогу скерують на розширення тренувань українських військових.

«Пакет допомоги покликаний надати якомога більше військової підтримки для задоволення нагальних потреб українців. Він також підтримує плани Данії посилювати довгостроковий розвиток оборонних спроможностей України», – заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Міністр також зазначив, що уряд Данії розглядає можливість закупівлі зброї безпосередньо в українських виборників. Ідеться, зокрема, про безпілотники.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці вересня Данія й Україна домовилися про мільярдні інвестиції в українську оборонну промисловість на загальну суму 4,2 млрд данських крон (близько 628 млн доларів).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, Markus Winkler/Pexels

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-18 19:11:50