Львівський портал

У Підбірцях безкоштовно вакцинуватимуть від сказу домашніх тварин

У вівторок, 22 жовтня, у селі Підбірці Львівської громади відбудеться безкоштовна вакцинація котів та собак від сказу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Вакцинуватимуть працівники Львівської міської державної ветеринарної медицини.

«Сказ – одне з найнебезпечніших інфекційних захворювань всіх теплокровних тварин і людини, що характеризується ураженням центральної нервової системи та закінчується летально. Єдиним дієвим лікуванням цього захворювання є профілактика – щорічна вакцинація домашніх улюбленців проти сказу», – наголошують ветеринари.

Мешканців запрошують приводити своїх домашніх улюбленців на вакцинацію у селі Підбірці на вулиці Яхимовича, 149 (біля народного дому). Час: з 15:00 до 17:00.

Охочим провакцинувати тварину потрібно заповнити заявку за посиланням

Довідка. 

Сказ – це небезпечне вірусне захворювання теплокровних тварин і людини, яке характеризується ураженням центральної нервової системи та закінчується летально. За досвідом передових європейських програм боротьби зі сказом, кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проводять двічі на рік: весною та восени. 

Якщо людину вкусила чи подряпала скажена тварина, слід негайно звернутися в лікарню і якомога швидше зробити щеплення. 

Нагадаємо, що цього тижня у Лисиничах вже провели безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців від сказу. За дві години ветеринари провакцинували 12 собак та 17 котів. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-18 12:39:55