Львівський портал

Зеленський мав «не допустити війни», – Трамп

Кандидат у президенти США Дональд Трамп укотре наговорив про повномасштабне вторгнення Росії в Україну, розповівши про «майже всі знесені до фундаменту» українські міста та поклавши на Володимира Зеленського і Джо Байдена відповідальність за те, що вторгнення взагалі сталось. Про це пише Європейська правда з посиланням на подкаст Патрика Бета-Давида.

Тема війни в Україні вигулькувала в кількох місцях у розмові Бета-Давида з Трампом. Спершу експрезидент повторив обіцянку врегулювати війну в Україні в разі перемоги на виборах ще до того, як складе присягу.

«Я гадаю, світ поводитиметься добре, і я врегулюю війну Росії та України, поки буду обраним президентом. Знаєте, я нещодавно бачився із Зеленським. У мене гарні відносини з Путіним і із Зеленським», – сказав Трамп.

Далі він знову розповів про те, як в Україні померли «мільйони людей», хоча кажуть не так, і що війни б не сталось, якби президентом США був він.

Під кінець подкасту Трамп знову повернувся до теми України, звинувативши нинішню адміністрацію у розтраті «мільярдів і мільярдів доларів».

«Я думаю, що Зеленський – один із найкращих торговців, яких я будь-коли бачив. Кожного разу, коли він приїжджає, ми даємо йому сто мільярдів доларів. Хто ще в історії отримував такі гроші? Такого ніколи не було. І це не значить, що я не хочу допомогти йому, тому що мені дуже шкода цих людей. Але він ніколи не мав дозволити тій війні початись», – сказав експрезидент США.

Потім Трамп почав розповідати, що Україна – «більше не Україна».

«Майже кожне місто знесене до фундаменту. Усі ті прекрасні золоті куполи лежать на боці, розтрощені на друзки. Нема такого міста – заходите в місто і майже кожна будівля зруйнована, неначе там пройшлась команда демонтажників. Їх били ракетами. Це треба було врегулювати до початку, це могло б – було б так просто», – вважає він.

Кандидат-республіканець принагідно звинуватив у повномасштабному вторгненні в Україну Байдена і «тупих генералів», сказавши, що за його президентства такого не було і не могли б статись.

«Україна була його (Путіна – ред.) заповітним скарбом. І коли він побачив, як некомпетентно наша країна, наш президент, наші тупі генерали, як Міллі, який є тупаком – коли він побачив, яким некомпетентними ми були в Афганістані, найбільш неприємний момент в історії нашої країни, на мою думку. Коли він глянув на це, то сказав: «Трамп пішов, ці люди ідіоти, я вторгнусь, заберу свій скарб». Цього б не сталось, якби я був там», – додав він.

Як відомо, Дональд Трамп активно говорить про існування певного «плану» припинення війни в Україні «за 24 години» в разі, якщо його оберуть президентом на виборах у листопаді.

Раніше Львівський портал повідомляв про зустріч Володимира Зеленського із Дональдом Трампом.

Зокрема, Зеленський подякував Трампу за зустріч, згадавши, що з часу останньої їхньої особистої зустрічі минуло 5 років. Трамп сказав, що намагатиметься працювати з «обома сторонами», аби врегулювати конфлікт. 

Фото: ілюстративне, Facebook/Дональд Трамп

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-18 09:05:57