Львівський портал

До Білорусі прилетіли російські винищувачі МіГ-31К

Протягом 9 та 10 жовтня на територію Білорусі прилетіли два російських МіГ-31К. Керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко припускає, що у такий спосіб росіяни намагаються вберегти свої літаки, так як на території РФ вони під загрозою. Про це повідомляє Львівський портал.  

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомила, що протягом 9 та 10 жовтня на територію Білорусі прилетіли два російських МіГ-31К. Зокрема, вони приземлились на аеродромі «Мачулищі» (РБ).  

Слід зазначити, що російських винищувачів типу МіГ-31К не було в Білорусі з 6 квітня 2023 року.  Нагадаємо, що саме винищувачі МіГ-31К несуть на собі гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинжал» і здатні запускати їх на відстані 2000 км. 

Однак, керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко припускає, що перебазування МіГ до Білорусі також може бути спробою росіян зберегти літаки, які залишаються під загрозою на російських аеродромах. 

«Втім, не варто відкидати версії з провокаціями, оскільки після удару російського шахеда неподалік Мозиря, де розташований НПЗ, який випадково став публічним, стало зрозуміло, що РФ може готувати провокацію проти білорусі», – зазначив він. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що вночі 10 жовтня ЗСУ атакували російський аеродром «Ханская», що в Республіці Адигея (РФ). Відомо, що на аеродромі базувалися літаки Су-34 та Су-27.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 16:01:00