Львівський портал

Окупанти обстріляли 17 населених пунктів Херсонщини. Є загиблий та поранені

Протягом минулої доби, 9 жовтня, російський агресор вкотре атакував цивільну інфраструктуру 17 населених пунктів Бериславського та Херсонського районів з артилерії, мінометів, танків та БпЛА. Через обстріли загинула одна людина, ще дев’ять – поранені. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.  

Зокрема, під вогневим ураженням армії РФ перебували Херсон, Антонівка, Садове, Новодмитрівка, Комишани, Степанівка, Дар’ївка, Берислав, Гаврилівка, Шляхове, Качкарівка, Осокорівка, Львове, Милове, Новоолександрівка, Нововоронцовка та Золота Балка.  

Там росіяни обстріляли 37 цивільних об’єктів: багатоквартирний та 15 приватних будинків, два медичні заклади, школа, комунальне підприємство, адміністративна будівля, сім автомобілів, маршрутний автобус, п’ять гаражів, дві господарські споруди та газопровід. 

Крім того, у Антонівці в результаті атаки російського безпілотника загинув 61-річний велосипедист. Того ж дня на вулиці під удар дрона потрапила 58-річна жінка, вона отримала мінно-вибухову травму та уламкові поранення різних частин тіла. 

Також окупанти скинули вибухівку з БпЛА поблизу зупинки громадського транспорту. Пошкоджено маршрутний автобус. Населений пункт потерпав і від артилерійських обстрілів, пошкоджень зазнали два приватні будинки. 

Російські військові атакували дроном також і Львове. Отримав поранення 68-річний місцевий житель, у нього діагностували вибухову травму, уламкові поранення кінцівок та черевної порожнини. 

З артилерії окупанти били по Дар’ївці. Снарядами пошкоджено три приватні будинки, автомобіль, газопровід та господарську споруду. Артилерійським вогнем пошкоджено господарську споруду в Новоолександрівці та два приватні будинки у Комишанах. 

Російські окупаційні війська атакували безпілотниками Гаврилівку, Милове, Качкарівку і Берислав. Через вибухівки із дронів пошкоджено автомобіль, адміністративну будівлю та два приватні будинки. Російські воєнні злочинці FPV-дронами били й по Антонівці та Осокорівці.

Окрім цього, в результаті дронових атак у Дніпровському районі Херсона отримали поранення п’ять чоловіків віком від 21 до 51 року. У момент ударів люди йшли вулицею, перебували на зупинці громадського транспорту та на балконі квартири. У потерпілих діагностували мінно-вибухові та черепно-мозкові травми, контузії, множинні уламкові поранення та переломи. Пошкоджень зазнали багатоквартирний будинок та два автомобілі.

 

У центрі Херсона в результаті артилерійського обстрілу пошкоджено медичний заклад. 

По медичну допомогу звернулися 62-річна жінка та 63-річний чоловік, у яких діагностували вибухові травми і контузії. 8 жовтня вони потрапили під обстріл армії РФ у Комишанах. 

На місцях російських атак слідчо-оперативні групи поліції вилучали уламки ворожих снарядів та документували наслідки обстрілів. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 15:13:41