Львівський портал

Львівські лікарі врятували 21-річному захиснику руку після важкого перелому плеча

Львівські хірурги центру UNBROKEN врятували руку 21-річному Глібу Портману, який понад рік був у російському полоні з важким переломом плеча. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.  

Так, 21-річний львів’янин Гліб Портман пробув у полоні 13 місяців зі складним вогнепальним переломом плеча та на початку цього року був звільнений. Він міг втратити руку, так як кінцівка була занедбана: зараження в місці поранення та брак п’яти сантиметрів кістки. 

Відтак, львівські спеціалісти вирішили оперувати захисника в кілька етапів. Спочатку видалили заражені тканини та поставили цементний імплант (спейсер), щоб сформувати місце під кістковий імплант. А під час наступного етапу лікарі взяли фрагмент кістки з тазу пацієнта та виготовили з нього імплант, використовуючи спеціальне біоскло. Обидва оперативні втручання пройшли успішно.

Гліб Портман вирішив доєднатися до війська у 18 років. Тоді він тільки розпочав вчитися в університеті на психолога. Доєднався до 125 бригади і у її складі брав участь у боях на Луганщині та Донеччині. Спершу Гліб служив стрільцем, але згодом став сапером. 

Під час виконання чергового завдання хлопець отримав кульове поранення плеча та потрапив у полон. Окупанти утримували юного воїна на ТОТ Луганщини. Його поранене плече занедбали. 

«У мене був апарат зовнішньої фіксації кістки, який за нормальних умов має стояти пів року, а у мене він протримався цілий рік, доки сам не випав. Рука запалилась і почала гноїтись. Чи боліла? Коли ми лягали спати, біль був настільки сильний, що неможливо було дихати. Кожен вдих рухав тіло і відповідно – руку», – розповідає Гліб про 13 місяців полону. 

Нині воїн фізично відновився. Поки має вільний час, він активно ділиться своїм саперським досвідом і читає курси з розмінування та поводження з вибухонебезпечними пристроями. У майбутньому хлопець мріє все ж вивчитися на психолога, але наразі – хоче повернутися до війська. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 11:18:38