Львівський портал

В Україні підвищили податки

Депутати Верховної Ради ухвалили рішення щодо підвищення податків. Законопроєкт в цілому підтримали 247 обранців. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Так, законопроєкт №11416-д передбачає, зокрема:

  • збільшення податків для 1, 2, 4 групи ФОП, для них встановлюється військовий збір у розмірі 10%;
  • запровадження авансових внесків для АЗС;
  • встановлення 1% податку від прибутку доходів для ФОПів 3 групи;
  • встановлення 25% податку від прибутку для небанківських фінансових установ;
  • помісячна звітність щодо ПДФО.

Народний депутат Олексій Гончаренко зазначив, що Рада відхилила правку до закону, згідно з якою планувалося підвищення військового збору до 5% для військовослужбовців.

Нагадаємо, 17 вересня депутати у першому читанні проголосували за законопроєкт підвищення податків на 58 млрд гривень у 2024 році та 137 млрд гривень у 2025 році.

Ще у травні 2024 року стало відомо, що Міністерство фінансів працює над підвищенням податків, зокрема, військового збору.

За словами першого заступника голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка, видатки на оборону минулого року були нижчими з ряду причин, але цього року вони суттєво збільшаться через інфляцію, мобілізацію та потребу у зброї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Telegram/Ярослав Железняк

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 11:09:31