Львівський портал

Процедуру бронювання призупинили: Зеленський обурився великою кількістю заброньованих

Президент України Володимир Зеленський обурився бронюванням 1,5 мільйона осіб, уряд до 15 листопада 2024 року призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств. Про це пише Економічна правда.

Зокрема у джерелі видання пояснили, що президент був на нараді та обурювався, що забронювали 1,5 мільйона осіб.

Відтак, до 15 листопада цього року планується провести аудит рішень про визначення критично важливих підприємств та організацій, а Мінекономіки має проаналізувати результати й до 20 листопада проінформувати Кабмін.

Окрім того, Мінекономіки разом з Міноборони мають підготувати та презентувати уряду проєкт у якому, зокрема, передбачена розробка рішення щодо перевірки обґрунтованості бронювання військовозобов’язаних та можливого скасування відстрочки від призову в разі виявлення необґрунтованих випадків.

«Зупинення до 15 листопада 2024 року дії положень Критеріїв та порядку, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки», – йдеться у документі з джерела.

Центральним органам виконавчої влади, обласним адміністраціям та іншим державним органам рекомендовано утриматися від прийняття рішень про визначення таких підприємств до врегулювання цього питання.

Як повідомляв Львівський портал, станом на серпень 2024 року близько 930 тисяч військовозобов’язаних українців були заброньовані від мобілізації.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-09 20:48:30