Львівський портал

Кабмін оновив доставку та вручення повісток через пошту

Кабінет Міністрів ухвалив нові зміни до правил надання послуг поштового зв’язку, які тепер регулюють процедуру доставки та вручення повісток. Про це пише Українська правда.

Згідно з постановою уряду №1147 відтепер рекомендовані листи з позначкою «Повістка ТЦК» доставлятимуть адресату особисто. У разі відсутності адресата за місцем проживання працівники пошти залишатимуть повідомлення в поштовій скриньці або інформуватимуть його телефоном.

Якщо протягом трьох робочих днів після інформування адресат не з’явиться для отримання листа, поштовий працівник ставитиме позначку «адресат відсутній за зазначеною адресою», і лист буде повернено до відправника.

Зміни також стосуються судових повісток, які відтепер можуть доставлятися разом з повістками ТЦК, і підлягають особистому врученню адресатам.

Як повідомляв Львівський портал, з 18 липня в Україні дозволили розсилати повістки поштою. Їх «Укрпошта» надсилає у вигляді звичайного рекомендованого листа. При цьому повістку вважають врученою, навіть якщо людина не з’явилась забрати рекомендований лист або відмовилась його отримувати. 

Також влітку для ТЦК спростили процедуру виписування повісток. Тепер на централізований друк повісток, який мають здійснити ще до кінця 2024 року, уряд вже виділив майже 72 млн грн 

Окрім цього, Кабмін змінив терміни явки громадян на військову службу під час мобілізації, скоротивши його до семи або десяти днів залежно від місця проживання. 

В Україні також готуються запровадити новий формат повісток, які міститимуть QR-код, що дозволить через застосунок «Резерв+» миттєво перевірити чинність документа.  

Детальніше про те, як на Львівщині формують і вручають повістки, читайте за цим посиланням

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-09 18:37:16