Україна і світ

Новини 8 жовтня: Удари КАБами по Харкову, бої за Торецьк, відкладений візит Байдена на Рамштайн

Фото: Факти ICTV

За добу відбулося багато важливих подій для України та світу. Російські війська не припиняють обстрілювати КАБами українські міста. Зокрема, під удари потрапили Костянтинівка та Харків.

У Донецькій області російські військові зайшли на околиці Торецька, але Сили оборони України намагаються не дати їм просунутися.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден змушений відкласти свою поїздку до Німеччини, де 12 жовтня має відбутися 25-та зустріч у форматі Рамштайн.

Що відбулося в Україні та світі за добу 8 жовтня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Авіаудар по Костянтинівці

Росія завдала авіаудару по Костянтинівці Донецької області, внаслідок чого загинула жінка та постраждали ще шестеро людей, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Армія РФ скинула на Костянтинівку три бомби КАБ-250 із модулями УМПК. Дві бомби влучили у багатоповерхівки, а ще одна – в заклад освіти.

За даними МВС, унаслідок атаки пошкоджено щонайменше 30 цивільних об’єктів. Серед них – 17 багатоквартирних будинків, три заклади освіти, сім автомобілів, три газопроводи.

Фото: МВС України

Обстріл Харкова КАБами

Вдень сьогодні, 8 вересня, російські війська випустили по Харківській області шість керованих авіаційних бомб. Зафіксовано влучання по п’яти локаціях, повідомили в ОВА.

Зокрема, внаслідок ударів у Салтівському районі Харкова загинули дві людини, серед яких 69-річна жінка та чоловік 73 років. Ще пʼять людей дістали поранення.

Внаслідок двох ударів по Індустріальному району Харкова постраждали 28 людей. З них 17 осіб госпіталізовані, зокрема 16-річний хлопець. Троє постраждалих госпіталізовані у важкому стані.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Будівництво підземної школи в Запоріжжі

На фінішній стадії перебуває будівництво монолітної конструкції підземної школи в районі Піски у Запоріжжі, повідомив очільник ОВА Іван Федоров.

За його словами, Запорізька область – це єдиний регіон, де проєктом передбачені посилені вимоги до товщини бетонного шару. У регіоні будуть дах і підлогу в розмірі 60 і 80 см.

За інформацією Запорізької ОВА, підземна школа на Пісках має свої особливості, які впливають на вартість будівництва.

На відміну від інших підземних навчальних просторів, тут є тунель, який веде зі звичайної школи у підземну. Це передбачає додаткові квадратні метри будівництва міцної конструкції.

Двері підземної школи у Запоріжжі планують відкрити вже наприкінці року.

Бої за Торецьк Донецької області

У Донецькій області російські військові зайшли на околицю Торецька, але Сили оборони України чинять спротив, заявила речниця Оперативно-тактичного угруповання Луганськ Анастасія Бобовнікова.

За її словами, ситуація зараз нестабільна, оскільки бої ведуться буквально за кожен під’їзд у Торецьку.

Торецьк на карті бойових дій. Фото: Deep State

Пожежа на нафтобазі в окупованій Феодосії

На території тимчасово окупованого Криму спалахнула пожежа на нафтобазі у Феодосії.

У ніч на 7 жовтня тут лунали вибухи, а російські ЗМІ повідомили про загорання вогню на нафтобазі. Людей, які живуть неподалік, почали відселяти до інших тимчасових місць перебування.

Сили оборони завдали потужного удару дронами по нафтовому терміналу окупантів у Феодосії. Тоді повідомлялося про дві знищені та три пошкоджені цистерни, проте досі триває гасіння пожежі.

Фото: АТЕШ

Відкладена поїздка Байдена на Рамштайн

Президент США Джо Байден змушений відкласти поїздку до Німеччини, де 12 жовтня має відбутися зустріч у форматі Рамштайн-25.

Речниця Білого будинку Карін Жан-П’єр зазначила, що рішення ухвалено через прогнозовану траєкторію та силу урагану Мілтон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз у Білому домі не уточнювали, на коли саме відкладається поїздка на зустріч у форматі Рамштайн на підтримку України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 21:53:20