Україна і світ

Костін звільнив Вербицького, підозрюваного в корупції, з посади свого заступника

Фото: Офіс генпрокурора

Голова Офісу генпрокурора Ігор Костін звільнив свого заступника Дмитра Вербицького, підозрюваного у незаконному збагаченні.

Про це він сам розповів в інтерв’ю ведучому національного телемарафону Єдині новини Вадиму Карп’яку.

Вербицького звільнено з Офісу генпрокурора – що відомо

Він зазначив, що розслідування у справі Вербицького завершено, тому напередодні він підписав заяву про відставку свого підлеглого.

— Щодо службового розслідування, яке було розпочато, воно завершено. І всі матеріали, як висновки, так і всі матеріали службового розслідування, були направлені до НАБУ, згідно з запитом детектива, який розслідує ймовірне незаконне збагачення Вербицького, – наголошує Костін.

Нагадаємо, що у травні 2024 року журналісти проєкту Схеми встановили, що дівчина Вербицького Христина Ільницька у 2024 році стала власницею елітного майна на суму не менше 52 млн грн, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Також у розслідуванні було зазначено, що за кілька місяців до того жінка придбала автомобіль Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю $100 тис.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас власний сукупний дохід Ільницької, про який вона звітувала перед державою за останнє десятиліття, становить трохи понад 360 тисяч гривень.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 21:37:42