Львівський портал

У Бориславі встановили меморіальні таблиці трьом захисникам

На Львівщині у Бориславі на території місцевої школи відбулось відкриття ще трьох меморіальних таблиць у пам’ять про захисників Миколи Слуцького, Романа Щерби та Романа Олійника. Про це повідомила Бориславська міська рада.

Відкрили пам’ятні таблиці на території закладу загальної середньої освіти №7 на честь трьох бориславців, які загинули, захищаючи рідну землю від російської агресії.  

На заході виступили також рідні загиблих захисників. Вони поділилися спогадами про своїх відважних Героїв, які віддали свої життя за свободу і незалежність України.  

Біографічні довідки полеглих воїнів. 

Микола Слуцький народився 17 січня 1982 року у Бориславі. Навчався у закладі загальної середньої освіти №7. Займався акробатикою. Після закінчення школи переїхав до Самбора. Там здобув освіту у Самбірському технікумі економіки та інформатики, а пізніше закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка. Одружився і став батьком двох синів.  

В дитинстві Микола захоплювався футболом, грав за команду «Самбір» (юнаки). Микола завжди мав активну життєву позицію, був учасником Революції Гідності і ніколи не залишався байдужим до чужого болю. Друзі та знайомі згадують його як веселу життєрадісну людину, готову завжди прийти на допомогу.

Він не був професійним військовим, проте мріяв про службу з дитинства, адже військовим був його дідусь. З 14 квітня 2022 року брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією РФ проти України, перебуваючи у Припіллі, Майдані Донецької області та в Ізюмі. Проходив службу у 202 окремому батальйоні 103 окремої бригади ТрО ЗСУ. Солдат на позивний «Канада» загинув 24 листопада 2022 року у Курилівці Купʼянського району. 

Роман Щерба народився 9 липня 1986 року Бориславі. Навчався у місцевій школі, згодом у Стрийському училищі, здобуваючи професію автокранівника. Працював у Києві в охоронних підприємствах.

До лав Збройних Сил України став у травні 2022 року. Служив у складі Мукачівського прикордонного загону. Загинув 12 червня під Вовчанськом Харківської області, отримавши вибухову травму несумісну з життям.

У місті Мукачево Закарпатської області у Захисника залишилась дружина, у Бориславі – мама. 

Роман Олійник народився 18 серпня 1990 року у Бориславі. Навчався у закладі загальної середньої освіти №7 та у Бориславському професійному ліцеї, згодом навчання продовжив у Стрийському сільськогосподарському коледжі за професією технік-механік.

На військову службу був призваний у травні 2023 року. Загинув 31 травня на Горлівському напрямку Донецької області під час мінометного обстрілу та обстрілу з великокаліберного кулемета.

У Героя залишилися батьки та сестра.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-08 16:54:44