Львівський портал

ВРУ ухвалила законопроєкт щодо дозволу військовим особисто розпоряджатися своїми коштами

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт, за яким військові зможуть самостійно визначати членів сімʼї або людей, яким буде надходити виплата у разі їхнього зникнення безвісти чи потрапляння в полон. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За законопроєкт проголосував 301 депутат. Законопроєктом передбачено, що військовий зможе самостійно визначити членів сімʼї, яким будуть здійснювати виплати в разі його зникнення безвісти чи потрапляння в полон.

Як зазначила народна депутатка Ірина Геращенко, якщо військовослужбовець не складе особисте розпорядження на випадок полону, грошове забезпечення виплачуватимуть рівними частками:

  • дружині (чоловіку);
  • законним представникам малолітніх (неповнолітніх) дітей (осіб з інвалідністю з дитинства – незалежно від їхнього віку);
  • батькам військовослужбовців (крім дітей, батьків та інших осіб, які одержують від військовослужбовця аліменти, а також батьків, які позбавлені батьківських прав, за умови що ці права не були поновлені).

У другу чергу: повнолітнім дітям, рідним братам (сестрам), законним представником яких є військовослужбовець, у загальному розмірі, що не перевищує 20%.

Дія цього пункту не поширюється на військовослужбовців, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини, або дезертирували.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-08 15:22:08