Львівський портал

На Львівщині громаді повернули землі вартістю 3,6 млрд гривень

Великолюбінській громаді, розташованій у Львівському районі, повернули землі водного фонду площею 94 гектари, які знаходяться біля річища Верещиці. Їхня вартість становить 3,6 мільярда гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори у суді довели, що приватним підприємцям надали в оренду земельні ділянки у річищі річки Верещиця для створення об’єкта рибного господарства. При цьому, з метою розвитку даного регіону, орендарям встановили мінімальну плату.

Однак орендарі неналежно виконували умови договору. Зокрема внаслідок безгосподарської діяльності на вказаних землях зафіксували неконтрольоване заболочення та підтоплення ґрунтів, в деяких місцях відбулося їх стихійне засмічення, неконтрольоване заліснення площ.

Окрім цього, підприємці так і не створили рибне господарство. Також останні декілька років орендарі не сплачували орендну плату.

Прокуратура звернулась до суду з позовом щодо стягнення заборгованості з орендної плати та повернення земельних ділянок, який задоволено в повному обсязі.

На сьогодні рішення суду виконано – земельні ділянки повернули у фактичне володіння, користування та розпорядження селищної ради.

Нагадаємо, нещодавно громаді селища Великий Любінь повернули земельну ділянку площею 22,5 га, розташовану біля річища Верещиці, яку орендарі залишили без догляду. Вони також не виконували умови договору і занедбали землю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-08 14:42:56