Львівський портал

Керівницю МСЕК з Хмельниччини, у якої знайшли майже 6 млн доларів, взяли під варту

У понеділок, 7 жовтня, суд обрав запобіжний захід керівниці Хмельницького МСЕК Тетяні Круп, у якої знайшли майже 6 млн доларів готівкою та брендові прикраси. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

Підозрювану взяли під варту з альтернативою внесення застави у сумі 500 млн гривень. Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори у своєму клопотанні.

За даними hromadske, тримання під вартою для Крупи призначили до 3 грудня. У разі внесення коштів, на неї покладуть обов’язки:

  • прибувати за викликом прокурора або суду;
  • не виїжджати з міста Хмельницький;
  • утриматися від спілкування з колегами по МСЕК;
  • здати паспорти.

Передісторія

4 жовтня на Хмельниччині викрили масштабну схему оформлення фіктивної інвалідності для військовозобов’язаних чоловіків. У керівниці МСЕК і її сина, посадовця обласного управління Пенсійного фонду, знайшли майже 6 млн доларів готівкою та брендові прикраси.

Правоохоронці провели обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання посадовців. При цьому валюту знаходили повсюди: у шафах, шухлядах та всіх можливих нішах.

Так, у робочому кабінеті керівниці МСЕК виявили 100 тисяч доларів, низку медичних документів, які можуть бути підробленими, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Під час проведення слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши через вікно дві сумки, у яких було 0,5 млн доларів.

Крім того, вдома у посадовців вилучили 5,24 млн доларів, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності.

Також родина володіє 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом майже на 3000 м кв в одному із парків Хмельницького.

За кордоном у їхній власності є нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів.

5 жовтня Тетяну Крупу затримали та повідомили про підозру у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Facebook/Тетяна Круп

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-07 15:53:00