Львівський портал

Росіяни обстріляли Донеччину, двоє загиблих і десятеро поранених, серед них дитина

Минулої доби, 6 жовтня, російські загарбники вбили двох людей, а ще десятеро – зазнали поранень, зокрема 6-річна дитина. Під удар потрапили волонтери, які їхали евакуйовувати жителів. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, 6 жовтня 2024 року в с. Іллінка Курахівської громади російська армія атакувала FPV-дроном автомобіль, в якому перебували представники волонтерської організації. Вони прямували евакуйовувати цивільних з небезпечного регіону. Від отриманих тілесних ушкоджень 37-річний волонтер загинув, а його колега 32 років дістав акубаротравму.

«Під приціл держави-агресора також потрапили м. Часів Яр, м. Торецьк та с. Серебрянка Бахмутського району, де внаслідок ударів зі ствольної артилерії травмовано 22, 66 та 69-річного громадян», – йдеться в повідомленні.

Крім того, окупанти обстріляли селище Біленьке м. Краматорська. Влучання засобів ураження відбулись по житловій забудові. Поранення отримали четверо цивільних – чоловіки 34 і 41 року та 28-річна жінка з 6-річним сином. Тип використаної зброї встановлюється.

Три авіаудари, ймовірно, «КАБ-250» з УМПК зс рф нанесли по м. Костянтинівка. Під час руху автомобілем по одній з вулиць несумісні з життям травми дістав 48-річний містянин. Ще двоє мешканців – 22-річний чоловік та жінка 31 року зазнали мінно-вибухових травм і осколкових поранень рук.

Усім постраждалим надано кваліфіковану медичну допомогу.

В населених пунктах пошкоджено житлові будинки, адміністративну будівлю, магазин, кафе, банківську установу, лінію електромережі, автотранспорт.

Розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-07 09:40:26