Львівський портал

Освітянка із Львівщини стала найкращою вчителькою України із хімії

Національна премія Global Teacher Prize Ukraine 2024 назвала найкращого вчителя України. Ним стала стала Леся Павлюк – вчителька початкових класів з Івано-Франківська. Водночас педагог із Львівщини стала найкращою у номінації найкращий «вчитель хімії»,  повідомляє Львівський портал.

За даними Освіторії, Леся Павлюк працює в Ліцеї № 7 Івано-Франківської міської ради. Однією з перших у своїй школі взялася працювати з інклюзивним класом. Прагне зробити навчальний процес у початкових класах ефективним і цікавим для кожної дитини.

Вчителька розробляє методичні посібники, курси і навчає інших педагогів. Поза уроками заохочує учнів до творчих і благодійних заходів, зокрема, на підтримку ЗСУ.

Леся Павлюк також виграла головний приз – 1 000 000 гривень для власного освітнього проєкту та можливість вирушити в подорож на світову премію Global Teacher Prize.

Цікаво, що вперше за історію премії вибір експертного журі та голоси українців збіглися.

Також відомо, що вчителька зі Львівщини стала переможницею в одній із номінацій Global Teacher Prize Ukraine 2024.

За даними Львівської ОВА, окрім головного переможця, відзначили вчителів ще у декількох номінаціях. Зокрема «Вибір українців», «Вибір серцем», «Учитель хімії» та «Дошкілля».

«Наша землячка – Лариса Романишин стала фіналісткою найпрестижнішого освітнього конкурсу Global Teacher Prize Ukraine 2024 в номінації «Учитель хімії», – йдеться у повідомленні.

Лариса родом із Крушельниці, що на Сколівщині. Починала свою карʼєру як інженер-хімік, та згодом перейшла в освіту, розробивши унікальний міждисциплінарний підхід до викладання. Із початком повномасштабної війни освітянка долучилася до волонтерського проєкту School to Go, аби навчати українських дітей за кордоном.

До слова, Лариса Романишин отримала грошову винагороду – пів мільйона гривень на власну освітню мрію, яку їй вручила директорка зі стратегічного розвитку компанії Biopharma Оксана Плотнікова.

Переможницею у спеціальній номінації «Педагог дошкілля» стала вихователька Оксана Масовець з міста Кам’янець-Подільський, яка працює в закладі дошкільної освіти № 20 «Дзвіночок».

У категорії «Інклюзивність» переможцем став учитель історії та географії з Харківщини Владислав Акименко.

Як відомо у 2023 році вчитель із Львова виграв 1 млн грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-06 15:34:18