Львівський портал

У Львові відкрилась виставка «Пам’яті театру»

У п’ятницю, 4 жовтня, у Львові в Національному театрі імені Марії Заньковецької відкрилась виставка «Пам’яті театру», яка триватиме до 1 грудня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі театру. 

Відтак, у фойє першого балкону театру знаходяться інсталяції предметів, що повʼязані з театром, його історією. Зокрема, це звичайні предмети театру, які до цього часу були заховані: шафи, дзеркала, макет сценографії, перуки, грузи для піднімання декорацій та ємності для зберігання реквізиту, що досі були у вжитку в кабінетах художників, гримерках, коридорах, підвалах чи зберігалися у театральному музеї. 

«Останнім часом я часто відвідую цей театр і з радістю спостерігаю за тим, як змінюється репертуар та приживаються нові театральні тенденції. Одного разу в театральному колективі зайшла мова про розкішне фоє на другому поверсі як потенційний виставковий простір. Поступово, екскурсійно відвідуючи кабінети художників та гримерні, коридори, підвальні приміщення та театральний музей, я помітив багато предметів, які повʼязані з історією і сучасністю театру, але залишаються захованими від публічного простору. Мене захоплює створення нетрадиційних виставок і проєктів, які досліджують нові теми, поєднуючи теперішній контекст з внесеними предметами», – розповів куратор виставки Павло Гудімов. 

Окрім цього, виставку доповнили скульптурою сучасних авторів, зокрема, таких митців як Микола Малишко, Олекса Фурдіяк, Володимир Семків, Денис Шиманський, Іван Самотос, Олексій Абрамов, Володимир Лобода, Василь Гриневич, Ростислав Карпухін, Ольга Безпалків, Олена Бланк, Василь Звіжанський, Олексій Коношенко, Ганна Друль, Ярослав Мотика, Мар’яна Мотика, Олексій Золотарьов, Ігор Ковалевич та ін. 

Щоб отримати більше інформації про предмети виставки «Памʼять театру», біля кожного експоната розміщено номер, що відповідає QR-коду.  

Графік роботи – з вівторка по неділю з 14:00 до 21:00 год. Виставка триватиме з 5 жовтня до 1 грудня 2024 року. 

Довідка.  

«Памʼять театру» – виставка, що поєднує театральні предмети зі сучасною скульптурою. Це спільний проєкт театру імені Марії Заньковецької та Артцентру Павла Гудімова «Я Галерея Львів», який відбувається у рамках Львівського тижня скульптури 2024. 

Фото: Максим Козицький, Національний театр ім. Марії Заньковецької

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-05 12:34:03