Львівський портал

Зеленський зустрівся з воїнами, які беруть участь в операції на Курщині

На Сумщині президент України Володимир Зеленський відвідав розташування 82 бригади та нагородив воїнів, які беруть участь в операції на Курщині. Про це повідомили в Офісі президента.  

За словами глави держави, Курська операція дуже сильно допомогла мотивувати тих, хто дає пакети підтримки зброєю за кордоном.

«Тому це була нова хвиля, вона була дуже важливою, і ви, напевно, навіть не уявляєте до кінця, як ви допомогли саме для цього рішення», – додав він.

Також командир бригади Героя України Дмитра Волошина доповів Зеленському про оперативну ситуацію у смузі відповідальності бригади, виконання бойового завдання та взаємодію із суміжними підрозділами. Він розповів й про досвід бригади у застосуванні систем РЕБ, розвідувальних і FPV-дронів та в боротьбі з російськими безпілотниками. Окремо обговорили забезпечення бригади технікою та боєприпасами, комплектування особовим складом і навчання.

Окрім цього, Володимир Зеленський відзначив державними нагородами воїнів тих підрозділів, які беруть участь в операції на території Курської області: орденами Богдана Хмельницького І та ІІІ ступенів і орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Я хочу вам особисто подякувати за Курську операцію. Всім командирам, сержантам, усім солдатам, вашим побратимам передайте від мене вдячність. У час довгої війни треба не просто мотивувати особовий склад. Мотивувати треба увесь світ і переконувати, що українці можуть бути міцнішими за ворога», – сказав глава держави.

До того ж, український президент присвоїв звання генерал-майора заступникові начальника Генерального штабу ЗСУ бригадному генералу Михайлу Драпатому, а також звання бригадного генерала – командиру 9 армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ полковнику Олександру Луценку. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-04 19:19:11