Львівський портал

Те, що працює в небі Ізраїлю, може працювати і в Україні, – Зеленський

Однією з головних причин дефіциту безпеки в українському небі є дефіцит рішень країн НАТО про спільний захист. Про це президент Володимир Зеленський заявив під час свого відеозвернення.

«Не менш важливо перед зимою зараз ППО для України, і також – справжній прогрес для спільного збиття російських ракет і дронів. Ми бачимо, що однією з головних причин дефіциту безпеки в небі України, і зокрема поруч із кордонами НАТО – наших сусідів, – є дефіцит рішень про спільну роботу, про спільний захист», – сказав Зеленський.

За словами глави держави, те, що працює в небі Близького Сходу й допомагає обороні Ізраїлю, «може працювати й в небі нашої частини Європи – в Україні, так само допомагаючи рятувати життя».

«Є спеціальні технічні рішення, є  цілком дієва тактика. Сьогодні ми говорили зокрема й про це з Марком Рютте, ми будемо й надалі переконувати всіх партнерів у тому, що треба впровадити – що треба для результативного захисту неба», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 3 жовтня до Києва прибув новий генсек НАТО Марк Рютте, який досі був прем’єром Нідерландів. Це є його перший офіційний візит на новій посаді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-03 20:37:58